Muamma LGBTİ+ Derneği toplanıyor!

Yaklaşık bir yıldır Mersin’de aktif faaliyet yürüten Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi geçtiğimiz günlerde bir açıklama ile dernekleştiğini duyurmuştu. #3Gün3Gece hashtagi ile dernekleşmesini kutlayan inisiyatif, aktivistlerin gönderdiği kutlama videoları ile sosyal medyada kampanya başlatmıştı.
 
Dernekleşmesinin ardından ilk etkinliklerini gerçekleştiren Muamma LGBTİ+ Derneği, dönemi Flört Şiddeti Atölyesi ile açmıştı. Atölye, flört şiddeti, flört şiddetinin etkileri, şiddete dair mitler gibi temel başlıklar üzerinden yürütülmüştü.
 
 “Gönlüm sende” başlığı ile 23 Aralık Pazar günü Park Cafe’de kahvaltı düzenleyecek olan dernek, sarılmaya ve tanışmaya çağırıyor.
 

Demokrasi Buluşmaları’nda LGBTİ+ hakları


Geçtiğimiz günlerde Mersin’de düzenlenen Demokrasi Buluşmaları kapsamında Mersin Yerel Demokrasi Buluşması Konferansı’na katılan kurumlar arasında Muamma LGBTİ+ Derneği de vardı. Yerel yönetimlerin LGBTİ+ hak temelli olması gerektiğini vurgulayan dernek, konferansa dair paylaştığı fotoğrafa şu notu ekledi:
 
“Türkiye'nin birçok kentinde yapılan 'Demokrasi Buluşmaları' toplantıları kapsamında Mersin'de yapılan Mersin Yerel Demokrasi Buluşması Konferansı’na katıldık. Toplantıda yerel demokrasinin, toplumsal cinsiyet eşitliği olmadan olmayacağını, yerel yönetimlerin LGBTİ+ hak temelli olması gerektiğini öneri ve taleplerimizle dile getirdik.”
 
Muamma LGBTİ+ Derneği’nin Facebook sayfasına erişmek için tıklayınız.