Muamma LGBTİ+ Derneği’nden Flört Şiddeti Atölyesi

Yaklaşık bir yıldır Mersin’de aktif faaliyet yürüten Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi geçtiğimiz günlerde bir açıklama ile dernekleştiğini duyurmuştu. #3Gün3Gece hashtagi ile dernekleşmesini kutlayan inisiyatif, aktivistlerin gönderdiği kutlama videoları ile sosyal medyada kampanya başlatmıştı.
 
Dernekleşmesinin ardından ilk etkinliklerini gerçekleştirecek olan Muamma LGBTİ+ Derneği, dönemi Flört Şiddeti Atölyesi ile açıyor. Flört şiddeti, flört şiddetinin etkileri, şiddete dair mitler gibi temel başlıklar üzerinden yürütülecek atölye herkesin katılımına açık.
 
“Flört şiddeti, bir kişinin duygusal, romantik, cinsel bir ilişkide bulunduğu partnerinden gördüğü fiziksel, cinsel, psikolojik, sosyal ve dijital şiddet davranışlarını içerir. Cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi, bedensel yeterlilik, cinsel yönelim, sosyo-ekonomik durum fark etmeksizin herkesin karşılaşabileceği bir durumdur.
Bu atölye kapsamında; Flört Şiddeti, Flört Şiddetinin Etkileri, Şiddete Dair Mitler, İlişkilerin Güvenirliği gibi konu başlıkları ele alınacaktır. İlişki türlerine ve şiddet türlerine ilişkin birçok uygulama yer alacaktır.”
 
Etkinliğin Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.