KAPALIYIZ!

Dünya genelinde gelişen Koronavirüs (Covid 19) gündemiyle ilgili geçtiğimiz haftalarda dernek ofisimizin 1 Nisan tarihine kadar kapalı olacağını duyurmuştuk. Ancak ne yazık ki Koronavirüs’ün hala bir salgın olarak dünya genelinde yayılıyor olması, bizleri ekstra önemler alma noktasında ?. (bitiremedim ay cümleyi)
 
Bu sebeple, Pembe Hayat Derneği ofisinin 4 Mayıs 2020 tarihine kadar kapalı olacağını ve dernek ekibimizin evlerinden çalışmalarına devam edeceğini LGBTİ+ kamuoyuna bildiririz. Bu süreçte devam edecek ve durdurulacak faaliyetlerimiz ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır:
 
Dilek İnce Giysi Bankası faaliyetleri, 4 Mayıs 2020 tarihine kadar askıya alınmıştır. LGBTİ+’ların giysi ihtiyacını karşılayan bankamız, toplumsal koruma önlemleri nedeniyle bağış almayacak ve giysi desteği sunmayacaktır.
 
Ali Aligül Arıkan Kütüphanesi, dernek ofisimizin kapalı olması nedeniyle ziyarete kapalıdır. Aynı şekilde kütüphanemiz için de ileri bir tarihe kadar bağış alımı durdurulmuştur.
 
Asgari yüz yüze gerçekleşen etkinliklerimiz (Geçiş Sohbetleri, Açılma Sohbetleri, Kahvaltılar) yine aynı nedenle askıya alınmıştır.
 

Peki Pembe Hayat virüs gündeminde neler yapıyor?

Tüm etkinlik ve danışmanlıklarını çevrimiçi ortama aktarmaya devam eden dernek, pek çok ayrı alanda faaliyet yürütmeye devam ediyor!
 
 
Danışmanlık
  • Sosyal Hizmet Departmanı tarafından sağlanan danışmanlıklar cep telefonu, mail ve Skype yoluyla sağlanmaya devam edecek.
  • Sosyal Hizmet Departmanı, cinsiyet uyum süreci, askerlik süreci, açılma süreci, sosyal yaşam ve ilişkiler, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, HIV ve AIDS, güvenli cinsellik, hukuki ve akademik alanlarında danışmanlık hizmeti sağlayacak.
Canlı yayın
  • Dernek aktivistleri, hafta içi her gün dernek Instagram hesabı üzerinden 19.00’da çeşitli konularda canlı yayınlar düzenleyerek LGBTİ+’ları bir araya getirmeye devam edecek.
  • Transfeminizm, gullüm, LGBTİ+ dernekleri faaliyetleri, uyum süreci deneyimleri gibi pek çok alanda düzenlenen canlı yayınlar, çeşitlenerek LGBTİ+’ların ihtiyaçlarına göre şekillenecek.
Eğitimler
  • Pembe Hayat Derneği, pek çok alanda çevrimiçi eğitim sunabilmek adına çalışmalara başladı! Çok yakında duyurulacak olan eğitimlerin yanında, Pembe Hayat KuirFest ise “Kuir Film Okumaları-101” eğitimi için çağrıya çıktı.
YouTube yayınları
  • Pembe Hayat Derneği YouTube kanalında her hafta 1 video yayımlanmaya devam ediyor. YouTube ekibimizin sağlığını riske atmayacak şekilde düzenlemeye çalıştığımız çekimlerimize, koşullar bu şekilde devam ettiği sürece devam edeceğiz.
 
Bizlere aşağıda yer alan numarala ve mail adreslerinden ulaşabilirsiniz!
KuirFest
kuirfest@pembehayat.org
kuirfest@gmail.com
 
Sosyal Hizmet
sosyalhizmet@pembehayat.org
0532 462 17 05
 
Medya
medya@pembehayat.org
 
Uluslararası İlişkiler
pembehayat@pembehayat.org
bilgi@pembehayat.org
 
Sağlıklı günlerde yeniden sarılmak, görüşmek üzere!