Gökçe Saygı davası 14 Şubat’ta görüldü: Ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi

Antalya’da yaşayan trans kadın Gökçe Saygı, 13 Mayıs sabah saatlerinde evine gelen bir erkek tarafından saldırıya uğradı. Binada duyulan bağırış seslerinin ardından polise haber veren apartman sakinleri, polisin gelmesiyle birlikte evde trans kadının cansız bedenine ulaştı. Trans kadın, eve gelen katil zanlısı tarafından yedi kez bıçaklanarak öldürülmüştü.
 
15 Kasım’da ilk duruşması görülen Gökçe Saygı davasının son duruşması ise 14 Şubat tarihinde görüldü.
 

Ağırlaştırılmış müebbet cezası talebi

Görülen duruşmada, sanık hakkında akıl sağlığı raporu gelmiş ve raporda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi. Gelen rapora karşı tekrar rapor alınmasını talep eden sanığın talebi ise mahkemece reddedildi.
 
Trans kadın Gökçe Saygı’yı öldüren sanık için savcılık tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ancak duruşma sanık vekillerinin savcılık mütalaasına karşı beyanda bulunmak üzere süre istemesi nedeniyle duruşma 16.03.2020 saat 15.40’a ertelendi.
 

“Trans cinayetleri politiktir!”

Davayı takip eden BİZ Derneği, duruşmaya dair detayları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak duyurdu. Daha önce de Gökçe Saygı için çağrıda bulunan dernek, “Tüm insan hakları savunucularını kadın ve trans cinayetlerine dur demek için bekliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi, nefrete inat yaşasın hayat!” notunu ekledi.