Pembe Hayat Derneği Kasım ayı etkinlikleri yayında

10 Kasım’da düzenlenecek “Açılma Sohbeti” ile birlikte Kasım ayı programına başlayacak olan dernek, açılma sohbetlerinin ilk etkinliği olan “Kendine Açılma” da katılımcılar ile birlikte kendine açılma deneyimlerini konuşacak. Cihangir Öz’ün moderasyonunda gerçekleşecek etkinlikte derneğin sosyal hizmet uzmanı da bulunuyor olacak.
 
Açılmanın ne olduğu, zorunlu olup olmadığı, açılma sürecinin ne zamana kadar devam ettiğinin konuşulduğu sohbetlere katılmak için etkinlik@pembehayat.org’a mail atınız.
 

2. Trans Erkek Buluşması 17 Ekim’de

Ankara yerelindeki trans erkeklerin bir araya gelerek süreçlerinden ve deneyimlerinden bahsettiği buluşmaların ilki 20 Ekim’de, KuirFest programında yer alan “Kainatla Münasebet” film gösterimi ile başlamıştı. Dönemin ilk kahvaltısını da alan trans erkekler, ikinci kez 17 Ekim’de bir araya gelecekler.
 
Etkinliğe katılmak için etkinlik@pembehayat.org’a mail atınız.
 

Spor ve Egzersiz Atölyesi devam ediyor!

İlkinin geçtiğimiz ay düzenlendiği atölyede, katılımcılar buz kırıcı gibi eğitsel oyunlar ile ısınarak egzersiz yaptılar. Trans antrenör Özen Sarıoğlan kolaylaştırıcılığında devam eden atölyelerin ikincisi ise 24 Kasım’da.
 
Etkinliğe katılmak için etkinlik@pembehayat.org’a mail atınız.
 

20 Kasım etkinlikleri İstanbul’da!


Pembe Hayat’ın öncülüğünde her yıl düzenlenen 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası programı bu sene de 23-24 Kasım’da İstanbul’da. Son dönemlerde ulusal ve uluslararası alanda yürütülen Trans Dışlayıcı Radikal Feminizm (TERF) tartışmalarını ilk gün odağına alarak Türkiye’de trans hakları alanında mücadele eden aktivistleri bir araya getirecek etkinlik programının ikinci gününde ise LGBTİ+ örgütleri ve aktivistler “Trans Çalışmaları Protokolü Töreni” ve diğer pek çok etkinlik ile bir araya gelecekler.
 
Pembe Hayat Derneği tarafından düzenlenen 20 Kasım etkinlikleri herkesin katılımına açık olup ücretsizdir.