Pembe Hayat iftiharla sunar: 20 Kasım etkinlikleri 23-24 Kasım’da İstanbul’da!

Bu yıl 12. kez düzenlenecek olan “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası”, Pembe Hayat Derneği’nin Türkiye’de öncülük ettiği, nefret suçu mağduru transları anmak için organize edilen bir haftadır. Hafta kapsamında, transların sorunlarının konuşulduğu ve kapasite güçlendirici eğitimler düzenlenerek transların yaşamın her alanda var olmaları desteklenmektedir.
 
Bu sene, Türkiye’de de kendini radikal feminist olarak adlandıran akademisyenlerin trans varoluşlara dair ürettiği söylemler üzerinden yürütülen tartışmaları odağına alan 20 Kasım etkinlikleri, trans dışlamayan feminizmin mümkünlüğünü, trans hareketin tarihini, trans feminizmi ve pek çok şeyi tartışmaya olanak sağlayacak.
 
Ayrıca LGBTİ+ hareketinde trans görünürlüğünün de konuşulacağı etkinlik programında, Türkiye’deki LGBTİ+ örgütlerinin katılacağı bir “Trans Çalışmaları Protokol Metni” töreni düzenleniyor olacak.
 

Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü

Pembe Hayat Derneği, Eryaman olayları sırasında pompalı tüfekle katledilen trans kadın Dilek İnce’nin adını yaşatmak adına her yıl 20 Kasım programı kapsamında nefret suçlarıyla mücadele eden aktivistlere ödül veriyor. Bu yıl da harekete çok şey katmış ve trans mücadelesine emek vermiş bir isim ödül alıyor olacak. Kapalı davetle düzenlenecek gecede ayrıca farklı pek çok sürpriz bulunuyor.
 

Devran Çağlar’ı anıyoruz!

20 Kasım etkinliklerinin son buluşması olan “Devran Çağlar Anması” gecesinde, DJ Üzüm’ün Devran Çağlar mixleri ve Korospular eşliğinde fasıl tadında bir gece Pembe Hayat takipçilerini bekliyor olacak. Trans hareket için önemli isimlerden büyük sanatçı Devran Çağlar’ın ölümünün ardından dostları ve mücadele arkadaşlarının bir araya geleceği gecede yine çok farklı sürprizler bulunuyor.
 

Parti: TERF ne ayol?

Bu senenin tartışmalarını partide de odağına alan 20 Kasım etkinliklerinde, “Trans kadınlar kadındır” sloganını, yitirdiğimiz yoldaşlarımız için dans edip dibi bulurken hep bir ağızdan söyleyeceğiz!
 
Programın tamamı ve diğer detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz: