Ankara: Homofobi, Transfobi ve Bifobiye Karşı #FobiniUçur!

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Gün kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ankara’da “Fobini Uçur” etkinliği ile birlikte, yarın 13.00’da Ahlatlıbel’de buluşacak tüm nefret karşıtları; homofobi, bifobi ve transfobiye karşı uçurtmalar uçuracak. Aynı zamanda piknik yapılacak etkinliğin çağrı metni şu şekilde:
 
“18 Mayıs Cumartesi günü aşk ve özgürlük için uçurtmalar havaya!
Homofobi transfobi ve bifobiye karşı sen de #FobiniUçur demek için piknik sepetlerimizi ve uçurtmalarımızı alıp Ahlatlıbel'de buluşuyoruz!”
 
Etkinliğe katılmak isteyen kişiler için Kurtuluş Parkı’ndan 11.30’da ücretsiz kalkacak otobüs, ardından 17.00’da geri dönecek. Etkinlik alanında aynı zamanda uçurtma dağıtımı yapılıyor olacak.
 

İstanbul, sen de #FobiniUçur

Af Örgütü, aynı etkinlik ile 25 Mayıs tarihinde Moda Sahil Parkı’nda İstanbul’daki nefret karşıtları ile buluşuyor olacak. “#FobiniUçur demek için piknik sepetlerimizi ve uçurtmalarımızı alıp Moda Sahil Parkı’nda buluşuyoruz!” diyen Af Örgütü, 14.00’da Kayıkhane Cafe’nin oradan inildiğinde sol tarafta uçurtmaların olduğu yerde toplanıyor olacak.
 

“Aşk yasaklanmaz, kutlanır”

17 Mayıs kapsamında sosyal medya hesaplarından çeşitli görsellerle 17 Mayıs’ı kutlayan örgüt, şu notu ekledi:
 
“17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı Gün kutlu olsun!
Onur Yürüyüşleri'nin kentleri gökkuşağına boyamasına izin verilsin çünkü aşk yasaklanmaz kutlanır.”
 
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin Facebook sayfasına ulaşmak için tıklayınız.