Dünya Beyzbol Şampiyonası’nda: Translar yaşamı hak ediyor!

The New York Times’ın haberine göre, Trump hükümeti ABD genelinde uygulanacak bir “yeniliğe” gitmeye hazırlanıyor. Kişinin artık atanmış cinsiyetine göre tanınacağı uygulamada, beyanı ortadan kaldırıyor ve trans varoluşunu reddediyor. Aynı zamanda getirilecek uygulama ile trans haklarının koruma altına alındığı ve tanındığı Medeni Haklar Kanunu kapsamındaki bazı maddeler geri çekilecek.
 
Obama yönetimi tarafından getirilen cinsiyetin beyan esaslı tanınması ve bu bağlamda yapılan trans kapsayıcı çalışmalara karşı Trump yönetiminin savaş açtığını bildiren The New York Times, Obama yönetimi sırasında yapılan tüm değişikliklerin muhafazakar kesim tarafından kınandığını yazmıştı.
 
Şampiyonanın altıncı gününde maç esnasında bir grup aktivist dev trans bayrağı açarak “translar yaşamayı hak ediyor” diyerek eylem yaptılar. Trans hakları için mücadele eden bir topluluk olan TransLatin@s Coalition eylemi üstlenirken, yaptıkları açıklamada şunları söylediler:
 
“Umuyoruz ki bu eylem yoldaşlarımızın harekete geçmesini ve gücümüzün gerçekten olduğunu göstererek onları motive etmesini sağlar. Gücümüzü her yerde gösterebiliriz. Bugünkü mesajımız biz transların insanca yaşamayı ve kabul edilmeyi hak ettiğimizi göstermekti.”
 
Pankartın birkaç dakika açık kalmasının ardından güvenlik görevlileri gelerek eylemcileri uzaklaştırdı.