Trump yönetimi transları tanımıyor!

  The New York Times’ın haberine göre, Trump hükümeti ABD genelinde uygulanacak bir “yeniliğe” gitmeye hazırlanıyor. Kişinin artık atanmış cinsiyetine göre tanınacağı uygulamada, beyanı ortadan kaldırıyor ve trans varoluşunu reddediyor. Aynı zamanda getirilecek uygulama ile trans haklarının koruma altına alındığı ve tanındığı Medeni Haklar Kanunu kapsamındaki bazı maddeler geri çekilecek.
 
Obama yönetimi tarafından getirilen cinsiyetin beyan esaslı tanınması ve bu bağlamda yapılan trans kapsayıcı çalışmalara karşı Trump yönetiminin savaş açtığını bildiren The New York Times, Obama yönetimi sırasında yapılan tüm değişikliklerin muhafazakar kesim tarafından kınandığını yazdı.
 

“Kişinin doğduğu cinsel organı değiştirilemez ve belirlenemez”

Times tarafından incelenen yasa tasarısına göre kişinin “doğduğu cinsel organı değiştirilemez ve belirlenemez”. Aynı zamanda cinsiyetin, hükümetin “açık, bilimsel, nesnel ve yönetilebilir” temellerine dayandırılacak şekilde biyolojik bir temel üzerinde belirlendiği şekilde “açık ve düzgün” bir tanımla benimsenmesi yer alıyor.
 
Aynı zamanda hazırlanan taslakta, cinsiyet ibaresinin “genetik kanıtlarla çürütülmedikçe” değiştirilemeyeceği yer almakta.
 

“Obama yönetimi yanlış davrandı”

Geçtiğimiz yıl, ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi, “cinsiyet” teriminin hiçbir zaman cinsiyet kimliği ya da eşcinselliği içermediğini belirtmişti. Transları yok saydığı açıklamasında, Obama yönetiminin insanlara yönelik sivil hakların korunmasına “yanlış bir şekilde” izin verdiğini söylemişti.
 

“Translar korkutuluyor”

                      
Konuyla ilgili açıklama yapan İnsan Hakları Kampanyası Yasal Direktörü Sarah Warbelow, yönetimin seçimin olduğu her adımda translara sırtını döndüğünü belirtti. Ardından başlatılan, transların toplumdan silinemeyeceğine dair yapılan #WontBeErased hashtag kampanyası ile ülke genelinde halk trans hakları için seslerini yükseltmeye başladı.