Translar silinemeyecek! #WontBeErased

The New York Times’ın haberine göre, Trump hükümeti ABD genelinde uygulanacak bir “yeniliğe” gitmeye hazırlanıyor. Kişinin artık atanmış cinsiyetine göre tanınacağı uygulamada, beyanı ortadan kaldırıyor ve trans varoluşunu reddediyor. Aynı zamanda getirilecek uygulama ile trans haklarının koruma altına alındığı ve tanındığı Medeni Haklar Kanunu kapsamındaki bazı maddeler geri çekilecek.
 
Times tarafından incelenen yasa tasarısına göre kişinin “doğduğu cinsel organı değiştirilemez ve belirlenemez”. Aynı zamanda cinsiyetin, hükümetin “açık, bilimsel, nesnel ve yönetilebilir” temellerine dayandırılacak şekilde biyolojik bir temel üzerinde belirlendiği şekilde “açık ve düzgün” bir tanımla benimsenmesi yer alıyor.
 
Aynı zamanda hazırlanan taslakta, cinsiyet ibaresinin “genetik kanıtlarla çürütülmedikçe” değiştirilemeyeceği yer almakta.
 

“New York’ta translar silinemeyecek!”


New York Belediye Başkanı Bill de Blassio, ABD Başkanı Donald Trump’ı etiketleyerek paylaştığı gönderide, New Yorklu trans ve diğer iki cinsiyete tabi olmayan kişilerin haklarının ellerinden alınmak istendiğini söyleyerek transların New York’tan silinemeyeceğini vurguladı.
 

“Onların kavgası bizim kavgamızdır!”


New York Belediye Başkanı eşi ve yazar Chirlane McCray’de Twitter’dan “Translar silinemeyecek” dedi. Bugün konuyla ilgili New York’ta yapılacak yürüyüşe çağrıda bulunan McCray, şu notu ekledi: Trans ve cinsiyetsiz kişilerin hakları insan haklarıdır ve onların kavgası bizim kavgamızdır. Bize katılın ve birlikte yürüyelim.”
 

“Bizler silinemeyeceğiz”


İnsan Hakların Kampanyası ise, bir bilişim teknolojisi şirketi olan IBM’nin konuyla alakalı yayımladıkları açıklamayı paylaşarak şirkete teşekkür ederken, “Hiç kimse kendisi olduğu için ayrımcılığa maruz kalamaz. Trump yönetiminin bizleri susturmaya yönelik çabalarına rağmen kendimiz olacağız” notunu ekledi.
 

“Mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz”


Ulusal Transgender Eşitlik Merkezi, paylaştığı video ile translar silinemeyecek dedi: Bu zor zamanlarda mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz! Dayanışma ve sevgi ile!

In difficult times, we know we have to fight. And in a tough fight, it can be heartening to hear words of solidarity, support, and love from allies like @ilazer, Amy Poehler, and @abbijacobson: Trans people #WontBeErased. pic.twitter.com/k3xjh3gysH

? National Center for Transgender Equality (@TransEquality) 24 Ekim 2018