“Hapiste LGBTİ+” Atölyesi Düzenlendi

20 Ekim’de Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin Hapishane Çalışmaları Kütüphanesi’nde “Hapiste LGBTİ+” atölyesi yapıldı. Birçok şehirden sivil toplum kurumlarının temsilcilerinin ve Pembe Hayat’ın katıldığı Atölyede ilk olarak hapisteki LGBTİ+ mahpuslar ile dayanışmak ve haklarını savunmak için oluşturulan LGBTİ+ ağı tanıtıldı. Mahpuslardan gelen talepler ve ihtiyaçları aktarılırken ağ olarak neler yapılabileceği ve nasıl dayanışmanın güçlendirilebileceği konuşuldu. LGBTİ+ mahpus aileleri ile dayanışma, sağlık ile ilgili mahpuslara destek sağlama konuları gündeme getirildi. LGBTİ+ mahpusluk deneyimleri üzerinden değerlendirmeler ve deneyim aktarımları yapıldı.

 
LGBTİ+ Hapishanesi Konuşuldu

Adalet Bakanlığı tarafından açılması planlanan ancak LGBTİ+ mahpusların ve sivil toplumun sürece dahil edilmediği LGBTİ+ hapishanesi kurulması ile ilgili sürecin takibinin nasıl yapılacağının da konuşulduğu atölyede LGBTİ+ ağında bulunanlarla birlikte Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret edilerek görüşüleceği ve sürece dahil olunmak için çalışılacağı da konular arasındaydı.

 
Dilek İnce Giysi Bankası’na Destek

Pembe Hayat Derneği de CİSST LGBTİ+ ağının bir parçası ve LGBTİ+ mahpuslarla ilgili çalışmalar yürütmekte. Atölyede Dilek İnce Giysi Bankası’nın genişletilmesi için ağdakiler dayanışma talebinde bulundu. Mahkumların iç çamaşırı ve kıyafet ihtiyaçları gündeme getirildi ve ağdan fikirler ve destek istendi. Hapishanelerdeki mahkumlarla yapılan mektuplaşmalardan bahsedildi.
 
25 Kasım 2014’te Ankara’da açılan Dilek İnce Giysi Bankası bugüne kadar yaklaşık 370 kişiye giysi desteği sundu ve sunmaya devam ediyor.
Siz de Dilek İnce Giysi Bankası’na destek olabilirsiniz.