Trans Mahpuslara Mektup ve Giysi Desteği Devam Ediyor

Nisan ayı içerisinde toplamda 11 şehirdeki trans mahpuslara 44 mektup gönderildi. 7 trans mahpusa ise giysi kargolandı. Dilek İnce Giysi Bankası’na gelen kıyafet bağışları ile oluşturulan kargolar, trans mahpusların ihtiyaçları doğrultusunda oluşturuluyor.
 

Mektuplar trans mahpusların yaşadıklarını da ortaya sunuyor

2017 yılı içerisinde toplam 51 mahpus ile mektuplaşıldı ve giysi desteği sunuldu. Pembe Hayat ve KaosGL’nin hazırladığı Türkiye’de Trans Kadın Mahpuslar raporuna göre ise 2008-2016 yılları arasında 14 şehirden 67 trans mahpusa mektup gönderildi. Mektup gönderilen mahpusların 38’i ile çoklu olarak mektuplaşıldı. Hala Pembe Hayat olarak Türkiye’nin pek çok yerinden trans mahpusla çoklu olarak mektuplaşılıyor.
 
Bu mektuplar, trans mahpusların ihtiyaçlarını olabildiğince karşılamanın yanında, yaşadıkları deneyimleri ve maruz kaldıkları hak ihlallerini de ortaya koyuyor. Elde edilen verilerin raporlanması, cezaevi içerisinde “özel ihtiyaçları olan mahpuslar” olarak tanımlanan transların yaşadıklarının Adalet Bakanlığı’nın bir görevi olan insan onuruna yakışır şartlarda hizmet sunmasını sağlamayı hedeflemektedir.
 

Giysi desteği mahpusların önceliklerinden biri

Pembe Hayat’a trans mahpuslardan gelen mektuplar, hukuki desteğin yanında giysi desteği taleplerinden oluşuyor. 2014 yılından bu yana Pembe Hayat’ın oluşturduğu Dilek İnce Giysi Bankası, trans mahpuslarla ve ihtiyaç sahibi translarla bu anlamda dayanışıyor.

 
Bağışlarla oluşturulan giysi bankası pek çok ihtiyacı karşılarken hala eksikleri de bulunuyor. Dilek İnce Giysi Bankası’na giysi desteği sunmak isterseniz, sosyalhizmet@pembehayat.org adresinden ulaşabilir ve giysi bankası ile dayanışabilirsiniz.
 
Mevcut ihtiyaç listesi aşağıdaki gibidir:
 
Her bedenden kadın iç çamaşır;
Kilot
Atlet
Sütyen (dolgu olursa iyi olur.)
Her bedenden erkek iç çamaşırı;
Boxer
Atlet
Erkek ve kadın çorabı
Büyük numara topuklu ayakkabılar (40, 41, 42, 43?)
Erkek ayakkabıları
Günlük kadın kıyafetleri;
Tişört
Etek
Tunik
Elbise
Tayt
Pantolon
Şort
Günlük erkek kıyafetleri;
Tişört
Pantolon
Gömlek
Kadın ve erkek eşofman
Havlu
İhtiyacı olan translar için peruk.