İyi ki Varsın TTM'den, "yokluğun tespiti" davasının ikinci duruşmasına çağrı: BURADAYIZ!

Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM) hakkında açılan "yokluğun tespiti" davası öncesi 29 Eylül Perşembe saat 10.45’te Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacak.

On beş yıldır Tarlabaşı’nda çocukların ve kadınların bir araya gelebilecekleri güvenli alanları kurmak için çalışan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne iki ayrı dava açıldı. Neredeyse bir yıldır medyanın hedef gösterdiği merkez, hakkında açılan fesih davasını yine medyadan öğrendi. “Yokluğun tespiti” davasının ikinci duruşması 29 Eylül Perşembe 11.40’ta İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Tarlabaşı Toplum Merkezi ile dayanışmak için kurulan “İyi ki Varsın TTM” inisiyatifi dava öncesinde Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yapacak. “İyi ki Varsın TTM”, saat 10.45’te basını ve kamuoyunu açıklamaya davet ediyor.

TTM, Instagram hesabından hakkında açılan davalarla ilgili bilgilendirme yapmıştı: 

"14 Nisan 2022 tarihinde, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen ‘yokluğun tespiti’ davası, tarafların dilekçelerinde gösterdikleri delilleri dosyaya sunmaları için süre verilerek 29.09.2022 saat 11.40’a ertelendi. 

18 Mayıs 2022 tarihinde, 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçeleriyle açılan derneğin feshi davası ise Mahkeme’nin, Bakanlıkların müdahilik taleplerinin celse arasında değerlendirilmesi ve bilirkişi raporu alınması kararıyla 02.11.2022 saat 11.30’a ertelendi."