İzmir’de bir trans kadın daha öldürüldü

İzmir'de 48 yaşındaki trans kadın Günay Özyıldız yaşadığı binanın girişinde ölü bulundu. İzmir'in Karabağlar ilçesinde, yaşadığı apartmanın girişinde hareketsiz yatan trans kadının bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Olay, dün akşam saatlerinde İnönü Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, apartman girişinde bir kişinin yerde yattığını görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen ekiplerce yapılan incelemelerde, apartmanda yaşayan trans kadının bıçaklandığı belirlendi. Bunun üzerine adrese gelen 112 Acil Sağlık ekipleri trans kadının hayatını kaybettiğini tespit etti.

Öte yandan, olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından trans kadının cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, cinayetin kim veya kimler tarafından işlediğine dair polis ekiplerince geniş çaplı inceleme başlatıldı.

İzmir’de üç transfobik nefret saldırısı

İzmir’de Kasım 2021’de bir haftada üç transfobik nefret saldırısı yaşanmıştı. 20 Kasım Cumartesi akşamı Alsancak’ta bir erkek bir saat arayla iki trans kadına saldırdı. Kadınlar saldırıda ağır yaralandı. Bundan bir hafta sonra, 27 Kasım Cumartesi ise Basmane tren garı önündeki saldırıda trans kadın Berrak öldürüldü.

GÜNCELLEME (17.01.2022 - 15:00)


Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını tarayarak olayla ilgili 2 şüpheliyi belirledi. Yapılan çalışma kapsamında olayı gerçekleştirdiği düşünülen Ö.A. (20) ve olay yerine beraber geldikleri belirlenen Z.A., polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.