Trans aktivist Buse Kılıçkaya telefonla tehdit edildi

Trans aktivist Buse Kılıçkaya, telefonla aranarak tehdit edildi. Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen bir kişi trans aktivist Buse Kılıçkaya’yı “Ben Recep baba” diyerek tehdit etti. 

Pembe Hayat Derneği’nin kurucularından Buse Kılıçkaya, 19 Mayıs’ta tanımadığı bir numaradan gelen telefon aldı. Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen kişi önce telefonda Kılıçkaya’yla dalga geçti. Telefon eden şahıs aynı günün gecesi ablasını da aradı.

“Kardeşinizin cenazesini gelin alın”

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, Kılıçkaya’nın ablasına kendisini  doktor olarak tanıtan şahıs, “Kardeşiniz Buse Kılıçkaya sokakta bıçaklanmış, şehir hastanesine getirildi. Bütün müdalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybetti. Kardeşinizin gelin cenazesini alın” dedi. Abla aldığı telefon sonrası diğer kardeşlerine ve sonrasında Buse’ye ulaştı. Buse, engellediği şahsın niyetini anlamak için telefondaki engeli kaldırdı. Şahıs bu sefer Buse’ye, “İbne, top, travesti” diye hakaret etti. Bununla da yetinmeyip “Ben Recep baba, Kılıçdaroğlu geliyoruz” gibi anlamsız ifadeler kullandı. 

Buse ve ailesine yapılan aramalar iki gün boyunca sürdü. Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen şahıs, Buse’nin TC kimlik numarasını bile söyledi. Bu bilgilere nereden ulaşıldığı, Buse’nin ve ailesinin telefonunu nereden bulduğu ise henüz bilinmiyor.

Kılıçkaya, şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu

Can güvenliğinden endişe eden Buse Kılıçkaya, Kaos GL Derneği Avukatı Yasemin Öz aracılığıyla şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Kılıçkaya’nın ablası da şahıs hakkında şikayetçi oldu.

Pembe Hayat olarak Buse Kılıçkaya ile yaptığımız görüşmede, “47 yıldır ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Aklım almıyor. Bu bir koli de olsa, arkadaş çevremizden biri de  olsa, devlet de olsa, bir insanı arayıp bunu yapamazlar. Ablalarıma bir şey olabilir. Olayın ailelerimize kadar uzanması üzücü” dedi.