SİYAH E-Dergi'nin "Emek ve Onur" Temalı İkinci Sayısı Çıktı!

Leyli Sanat Derneği’nin 1 Mayıs'ta yayınladığı SİYAH (Sanat, İlham, Yaşam, Adalet, Hak) adlı e-dergi projenin ikinci sayısı çıktı. Basın metni ise şu şekilde:

Leyli Sanat Derneği, hem sivil toplum alanına hem de sanat dünyasına nitelikli, çeşitli ve kapsayıcı içeriklerini sunmak için SİYAH E-Dergi Projesi’ni 2024’ün başından bu yana yürütüyor. Proje, baş harfleriyle SİYAH'ı oluşturan sanat, ilham, yaşam, adalet, hak kavramlarıyla günümüz edebiyat, kültür ve sanat çalışmalarının sivil toplum ve gönüllü çalışmalar ile yeniden yoğrulmasına olanak sağlıyor.

Siyah E-Dergi; sanatçı ve/veya eser incelemeleri, sivil toplum kuruluşları ve faaliyetlerine dair paylaşımlar, Leyli’den haberler, tarihte bugün ve okurların eserlerini paylaştığı şiir, deneme, öykü, fotoğraf, vb. türlerle oluşan serbest köşe gibi bölümlerden oluşuyor. “Emek ve Onur” teması ile duyurulan ikinci sayı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Onur Haftası’nı merkeze alan içeriklerle sunuldu. Derginin genel yayın yönetmenliğini yapan Seda Hatam Oghly hazırladığı ön sözde temanın önemini şu sözlerle vurguladı:

“Emekçilerimizin haklarını aradığımız mayıs ayında, ümitsizliğe kapılan yüreğimizin bir nebze olsun yeşerdiğini görüyoruz. Biz istiyoruz ki elimiz daha sağlam tutsun kalemi, sanatımızı icra ederken aklımızda soru işaretleri dolaşmasın. İfade özgürlüğümüzü ve insan haklarımızı kaybetmemek için yazalım; düşüncelerimizin ışığında, etrafımızı aydınlatarak. Ötekileştirilmeyen bir dünya düşledik hep. İstedik ki herkesin kişiliğine, tercihlerine, yönelimlerine ve hayallerine saygı duyulsun. Kulağa imkansız gelebilir ama biz bunda ısrar ettikçe farklılıklarımızla daha güzel olduğumuzu kabullenecek insanlık. Böylece çeşitlenecek güzel duygular ve gökkuşağının renkleri daha çok parlayacak gökyüzünde.”

Sesimiz Ol Platformu ve Susma Platformu ilk sayıda olduğu gibi yerini bu sayıda da alırken LİSTAG’dan Ömer Ceylan ve Nilüfer Kan Yeğin, Bekar Anneler Derneğinden Serap Yelkenci STÖ kuruluşlarına ayrılan köşenin bu ayki konukları oldu. Filistin’e Özgürlük Platformu da bu sayıda Vicdan Mahkemesi raporu ile yerini aldı. Ayrıca eser tanıtımı köşesinde yazar Ertan Erat’ın “Uzak İstanbul” adlı kitabı ve sanatçı tanıtımı köşesinde ise ressam Nesibe Kaysudu ve eserleri üzerine içerikler mevcut. Röportajlar, makaleler, söyleşiler, denemeler, etkinlik tanıtımları, tarihte bugün köşelerine ek olarak serbest köşede yer alan deneme, öykü, şiir ve görsel içerikleriyle Siyah E-Dergi okurlarını karşılamaya hazır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yayımlanan ikinci sayısına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve katkı sunmak için buraya tıklayınız."