Travesti-Transseksüellere Şiddet Sürüyor

Ayça ÖrerAnkara - BİA Haber Merkezi

Neşe Yalçın isimli transseksüel Ankara Yenimahalle'deki evinde ölü bulundu. Pembe Hayat Derneği'nden Buse Kılıçkaya, Ankara'da travesti ve transseksüellere uygulanan şiddetin sonlanmadığı söylüyor.

bianet'e konuşan Kılıçkaya, öldürülen Yalçın'ın seks işçiliği yaptığını, ölüme, gasp girişiminin neden olabileceğini açıkladı.

Ankara Eryaman ve Kolej'de yaşanan şiddet olaylarının, Pembe Hayat Derneği'nin girişimleri ile görünür hale geldiğini hatırlatan Kılıçkaya, "Yine de bu girişimler yeterli olmadı, hâlâ çok kötü durumdayız" diyor.

"Tehdit telefonları sürüyor"

Travesti ve transseksüellerin evlerine tehdit telefonları geldiğini anlatan Kılıçkaya ekliyor; "Sürekli şiddet sürüyordu. Önemli olan onu görünür kılmaktı. Biz bunun üzerinde durduk. Eskiye göre azalmış gibi göründü. Ama arkadaşlarımızın evlerine tehdit telefonları geliyor. Dışarı çıkmaktan korkar hale geldiler. Saldırılar ve şiddet sürüyor."

Halen ağır yaralı bir arkadaşlarının bulunduğunu vurgulayan Kılıçkaya, Yalçın'ın cenazesinin ailesinin sahiplenmemesi halinde kadın hakları savunucuları tarafından kaldırılacağını ifade etti.