KuirFest Başlıyor

 Ankara - BİA Haber Merkezi 

Bu sene ilki düzenlenen Pembe Hayat KuirFest bugün (17 Kasım) saat 19.00'da Ankara Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak törenle başlıyor.

Sunuculuğunu Pembe Hayat Derneği'nin kurularından ve Teslimiyet filminin oyuncularından Buse Kılıçkaya'nın yapacağı gece, Batu Ekmekçi veBerna Anıl'ın müzik tarihinin kuir şarkılarını söyleyecekleri mini bir konserle başlayacak.

Festival'in açılış filmi, M.Caner Alper ve Mehmet Binay'ın, 2008'de eşcinsel olduğu için ailesi tarafından öldürülen Ahmet Yıldız'a adadıkları "Zenne" olacak. Geceye filmin yönetmenlerinin yanı sıra oyuncuları Kerem Can, Erkan Avcı, Ünal Silver, Tilbe Saran, Tolga Tekin ve Bulut Reyhanoğlu da konuk olarak katılacak.

24 Kasım'a kadar sürecek festivalde Amerika'dan Kanada'ya, İsveç'ten Hollanda'ya, 15 ülkeden 50'ye yakın LGBT temalı film ilk kez Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Festival, LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekerken Türkiye'de kuir teorinin ve sanatın konuşulmasına, tartışılmasına olanak yaratacak.

LGBT hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest, sinemadan edebiyata, müzikten videoya pek çok farklı türü buluşturacak ve Türkiye ve dünyadan kuir sanatçıları bir araya getirecek.