Bugünün konuğu: Doğukan Karahan!

Koronavirüs nedeniyle karantina günlerinde evde olan LGBTİ+’lara ulaşabilmek ve LGBTİ+’ların bir arada olabilmesini sağlamak amacıyla her gün 19.00’da canlı yayında olacak dernek aktivistleri, güllümden deneyime pek çok konuyla Pembe Hayat takipçileriyle buluşacak.
 
İlk gün yayınını gerçekleştiren Derin Akıllı, kendi deneyimi üzerinden uyum sürecinin yasal ve hukuki prosedürlerini, hormon sürecinde hissettiklerini ve açılma süreçlerini anlatarak izleyicilerle interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Toplamda 528 kişi tarafından izlenen yayın, kaydedilerek yetişemeyen kişiler için Pembe Hayat Instagram sayfasında yayımlandı.
 

Doğukan Karahan ile Cinsiyet Uyum Sürecine Dair Her Şey!

Bugünün konuğu ise derneğin Sosyal Hizmet Uzmanı Doğukan Karahan. 19.00’da Instagram üzerinden yapacağı yayında cinsiyet uyum sürecine dair bilgi aktarımı yapacak olan Karahan, yayına dair ipuçlarını paylaşıyor:
 
“Cinsiyet uyum süreci, herkesin hakkında farklı şeyler bildiği bir süreç. Gerek internet ortamından, gerekse kulaktan kulağa yayılan bilgilerle kimi zaman sürecimize dair doğru adımlar atarken kimi zaman da yanlış adımlar atabiliyoruz. Canlı yayın serimizin ikinci bölümünde birlikte sürecin hem hastane hem de hukuki prosedürlerini konuşup, sizden gelen sorularla birlikte sürece dair merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olacağız. Sürece başlama adımı, hastaneler, hormon kullanımı, ameliyat izin davası, kimlikteki cinsiyet hanesinin değiştirilmesi davası ve sürece dair her şey...”
 
Instagram: @pembehayatlgbti