3 Mart söyleşisi: Seks işçileri hakları insan haklarıdır!

3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü ile ilgili yayımladığı basın açıklamasında bekçi şiddetiyle ilgili de “Kolluğun ve bekçilerin orospufobik, transfobik ve kadın düşmanı zihniyeti nedeniyle potansiyel suçlu muamelesi gören seks işçileri, uğradıkları hak ihlallerine karşı yasal yollara başvuramıyor, tüm bunlar yetmezmiş gibi, heteropatriyark toplumun eril ittifakının şiddetiyle karakollarda, adliyelerde, hastanelerde her an hak gaspına uğruyorlar.” diye belirten Pembe Hayat Derneği, 2006 yılından bu yana dile getirdiği taleplerini yineledi.
 

3 Mart söyleşisi

Şiddetsizlik Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Pembe Hayat Derneği adına katılan Efruz Kaya, 3 Mart’ın dünya tarihinden bahsederek, Türkiye’de seks işçiliği mücadelesinin nasıl başladığına ve seyrine dair bir konuşma yaptı. Söyleşiye katılması beklenen Selay Tunç’un katılamaması nedeniyle interaktif bir söyleşiye dönen etkinlikte, LİSTAG Derneği adına katılan Günseli ve Serpil, seks işçiliği meselesini kısa zaman içerisinde odaklarına alacaklarını söyledi. Cinsel Şiddete Karşı Hukuki Yardım Derneği adına katılan Jiyan ve Dilara, seks işçilerinin maruz kaldığı bekçi şiddetine karşı birlikte mücadeleyi vurguladı.
 
Aynı zamanda bu alanda çalışmak isteyen sivil toplum kuruluşlarının spesifik olarak 3 Mart için kaynak bulamamaları, fon verenlerin bu alana karşı hala çekingen olduğu da konuşularak etkinlik sonlandı.

Söyleşinin ardından trans kadın seks işçilerinin katılımıyla Şevval Kılıç DJ performansıyla Sahra Kulüp’te parti düzenlendi.