AKP’li belediye LGBTİ+ haklarını “yanlışlıkla” kabul etti

Ajans Urfa’da yer alan habere göre, Urfa’nın Eyyübiye Belediyesi geçtiğimiz gün yeni bir yönetmelik için belediye meclisinde bir araya geldi. Oylanacak olan yönetmelikte LGBTİ+ haklarına dair “Toplumda dezavantajlı konumda bulunan LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, trans ve interseks bireyler), etnik ve dini azınlıklar, sığınmacı ve mülteciler gibi çeşitli sosyal gruplara yönelik veri toplama, hizmet üretme ve belediye politikalarını yurtdışı ve yurtiçindeki STK’larla işbirliği içinde hazırlamak” ibaresi de yer alıyordu.
 
Belediye meclisine sunmak üzere belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Alkan tarafından hazırlanan yönetmelik, önce Yazı İşleri Müdürü İsmail Kaya’ya, ardından da Başkan Mehmet Kuş’un onayıyla meclise sunuldu. Belediye meclisine taşınan yönetmelik ise oylamayla kabul edildi.
 

“Kopyala-yapıştır"

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından belediye yetkililerinin durumu farketmesi üzerine bir gün sonra yönetmelikte değişikliğe gidildi. LGBTİ+ haklarına dair maddelerin kaldırıldığı yönetmelikle ilgili, Ahmet Alkan’ın internet üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ya da Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) “kopyala-yapıştır” usulüyle aldığı belirtildi.