“Esra’nın Ateşi İçimizde!”

İstanbul Beyoğlu’nda yaşayan seks işçisi trans kadın Esra Ateş, 28 Ağustos 2018’de yaşadığı apartmanın önünde müşterisi tarafından katledildi. Ateş’in ölümünün ardından bir araya gelen hak savunucuları, katledilen trans kadının evinin önünde anma düzenlemişti.
 
Katil Olcay Saka’nın 29 yıl hapis cezası alması üzerine çağrı yapan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, verilen cezanın cezasız kalan birçok nefret ve trans cinayetinden sonra verilmiş en büyük ceza olduğunu söyleyerek çağrı yaptı:
 

“Karar, emsal ve ibret teşkil etmesi açısından önemlidir!”

“Basına ve kamuoyuna, 28 Ağustos 2018'de, seks işçisi trans kadın Esra Ateş yaşadığı evin önünde müşterisi Olcay Saka tarafından katledildi. Yargılanan Olcay Saka 29 yıl hapis cezası aldı. Bu ceza; cezasız kalan birçok nefret ve trans cinayetinden sonra verilmiş en büyük cezadır.”
 
“Bu karar emsal ve ibret teşkil etmesi açısından önemlidir. Yıllardır cezasızlığın nefret ve kadın cinayetlerini körüklediğini haykırdığımız eylemlerimiz, örgütlüğümüz ve hukuk mücadelemiz bir karşılık bulmuştur. Fakat yine de yetmez diyoruz!”
 
“Esra Ateş’i anmak, nefret cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağımızı haykırmak ve "buradayız, alışın, gitmiyoruz!" demek için 17 Şubat Pazartesi akşamı saat 19:00’da Sahra Bar önünde buluşuyoruz.
Sahra Bar adres: Kuloğlu Mah., Sadri Alışık Sk., 42a”