İstanbul 20 Kasım etkinlikleri yarın başlıyor!

Öznelerin güçlenmesini ve transların yaşamın her alanında var olmasını sağlamayı hedefleyen 20 Kasım etkinlikleri’nin ilk günü; Türkiye’de de kendini radikal feminist olarak adlandıran akademisyenlerin trans var oluşlara dair ürettikleri fobik söylemler üzerinden yürütülen tartışmaları odağına alıyor ve trans dışlamayan feminizmin mümkünlüğünü, trans hareketin tarihini, trans feminizmi ve pek çok şeyi hareketin gündemine sokuyor.

Etkinliklerin ilk günü 23 Kasım. Saat 13:00’te Cezayir Büyük Toplantı Salonu’nda başlayacak olan 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinliklerinin ilki İlksen Gürsoy, Ecemen ve Sema Semih’in Şiddetsizlik Merkezi moderatörlüğünde gerçekleştireceği Transfeminizm Anlatısı olacak. Son dönemde kendilerine feminist diyen kimi transfobik radikal unsurların sosyal medya ve çeşitli platformlardan yürüttükleri etik dışı tartışmalara karşı teorik bir karşılık olması beklenen anlatı, Transfeminist Manifesto’nun güçlendirici etkisini tüm LGBTİ+ların güçlenmesi için yeniden gündeme getirecek.

Transfeminizm Anlatısı’nın ardından aynı salonda saat 15.00’te TERF (Trans Dışlayıcı Radikal Feminizm) Seyri ve Eleştirisi yapılacak. Bu tartışmalarda transfobiyle etkin mücadelesinden ötürü hedef haline getirilen Beren Azizi ve Burçin Tetik, Şiddetsizlik Merkezi’nin moderatörlüğünde kamuoyuyla TERF gerçeğini, tarihini ve konumlanışlarını analiz ederek transfobi karşıtlarına bütünlüklü bir TERF analizi gerçekleştirecekler.

Akabinde düzenlenecek Yeryüzünün Beden Hakikati: İnterseks oturumu ile Belgin Günay ve Şerife Alahor, trans aktivist Gülkan Noir’in moderasyonunda interseks mücadelenin tarihi, cinsiyet skalasının çeşitliliği, rıza dışı ve gereksiz ameliyatların intersekslerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri üzerine konuşuluyor olacak.

Transfeminizm Anlatısı, TERF Seyri ve Eleştirisi, Yeryüzünün Beden Hakikati: İnterseks oturumlarıyla transfobik radikal feminist unsurlara bütünlüklü bir cevap vermeyi ve aktivistleri güçlendirmeyi hedefleyen Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği; transfobiyle mücadelede deneyimlerin aktarılacağı TERF’le Nasıl Mücadele Ederiz? adlı açık forumla transfobiye karşı güçlü bir ses çıkarmayı hedefliyor.

Cezayir Salonundaki etkinliklerin ardından Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü resepsiyonuna geçecek olan davetliler; Eryaman Olayları’nın tanığı olan ve çetelere karşı verdiği mücadelede öldürülen Dilek İnce’nin adını taşıyan ödülü bu yıl kimin alacağını öğrenecek. Her yıl nefretle ve fobiyle mücadelede ilham olan bir aktiviste verilen ödül, bu yıl da LGBTİ+ komünitesini ve trans hareketini güçlendiren bir aktiviste verilecek. Son dönemde çeşitli kaynaklardan artan saldırılara karşı bir arada olmanın gücüyle aktivistleri güçlendirmeyi hedefleyen Pembe Hayat, nefretsiz bir dünyanın mümkün olduğunu hep beraber hatırlamaya çağırıyor.

Neredeyse tüm gün transfobiye ve transfobik feminist unsurların saldırılarına birlikte güçlü bir cevap verecek olan Pembe Hayat; TERFlerin yeri tarihin çöplüğüdür diyerek tüm lubunyaları TERF Ne Ayol?! adlı partide arabesk tınıların da serpiştirildiği tekno bir yolculuk için Anahit Sahne’ye davet ediyor. Girişin 20 TL olduğu parti kapılarını 22:30’da açacak ve gündüz kürsüden madilenen TERFler; gece de Elif KK, Jilet Sebahat ve Şevval Kılıç’ın güçlü ritmleriyle DJ setinin başından madilenecek. Bu madiliğe performanslarıyla Lilith HB’de dahil olacak.

LGBTİ+ mücadelesinde dünden bugüne kaybedilen tüm dostlar için sabaha kadar partileyecek olan lubunyalar birinci günün coşkusunu ikinci güne taşıyarak nefretle mücadelede yanyana olmanın güçlendirici etkisini Pazar gününe taşıyacak.