IAAF trans kadınların kimliğini tanımıyor!

Alan Savunması’nın haberine göre, IAAF geçtiğimiz günlerde konsey toplantısı aldı. Alınan toplantıda trans kadın sporcular ile ilgili “karar” veren kurum, daha öncesinde kadın kategorisinde yarışacak kişilerin testesteron seviyesinin litre başına 5 nanomolün altında olması gerektiğini söyledi. Bu şart, öncesinde 10 nanomolün altında olması gerektiği yönündeydi.
 
Alınan kararlardan biri de, trans kadın sporcuların IAAF tarafından kadın olarak tanınmayacağı şeklinde. Kişinin beyanını yok sayarak resmi belge şartı koyan IAAF, trans kadın sporcuların kadın olarak “tanınabilmeleri” için resmi imzalı bir belge getirmeleri gerektiğini söyledi. Trans kadınların kadın olduklarını reddeden bu transfobik kararla ilgili ise şu açıklama yapıldı:
 
“Biyolojik cinsiyeti kadın olan sporcular ile trans kadın sporcuların eşit düzeyde rekabet etmeleri gerekir”
 
Transların natrans kadınlarla eşit olmadığını, kadın olarak kabul edilmeleri için resmi evrak gerektiğini söyleyen transfobik IAAF’ın açıklamalarının ardından Stonewall Spor Direktörü açıklama yayımlayarak “Sporun yönetim organları, dışlama değil dahil etme prensibinden başlamalıdır, spor herkesin oyunudur.” dedi.