Trans Erkek Geçiş Sohbetleri 20 Ekim’de başlıyor!

Pembe Hayat Derneği tarafından her dönem düzenlenen Trans Erkek Geçiş Sohbetleri, bu sene de 20 Ekim’de başlıyor. İlki Pembe Hayat KuirFest’in programında yer alan “Kainatla Münasebet” film gösterimi ile başlayacak olan toplantıda aynı zamanda bir araya gelen trans erkekler dönemin ilk kahvaltısını gerçekleştirecekler.
 

Kainatla Münasebet

Jason Barker yıllarca BFI’ın LGBTQ+ Film Festivali Flare’ın programcılarından biri olarak görev yaptı. BFI seyircilerini birbirinden renkli filmlerle buluştururken yahut Londra’nın kuir barlarında sahne performansları gerçekleştirirken partneri ile çocuk sahibi olmaya çabaladıklarını kim bilebilirdi? Soru-cevapların arasından eve koşup iğne olmaları, başarısız denemelerin verdiği hayal kırıklıkları, hayatından gidenleri, onun hayata dair kabul etmek istediklerini? On yılı aşkın süredir kaydettiği görüntülerini kişisel arşivinden kamusala açtığı samimi belgeseli “Kainatla Münasebet” ile kaydetmenin, göstermenin, hatırlatma ve unutma pratiklerinin izleğini kendi ebeveyn olma sürecinin merkezinden anlatan Jason Barker, bu ilk filmi ile iyi bir programcı olmasının yanında iyi bir belgeselci olduğunu da gösteriyor.
 
Film gösteriminin ardından kendi deneyimlerinden bahsedecek olan trans erkekler, ardından Pembe Hayat’tan taleplerini ve örgütlenme pratiklerini konuşuyor olacak.
 
Trans Erkek Geçiş Sohbetleri etkinliği yalnızca trans erkek beyanı olanlara açıktır. Etkinliğe katılmak için etkinlik@pembehayat.org’a mail atabilirsiniz.