Öğrenci Buluşmaları 19 Ekim’de başlıyor!

Pembe Hayat Derneği tarafından düzenlenen Öğrenci Buluşması 19 Ekim’de yeni döneme başlıyor! Katılmak için etkinlik@pembehayat.org ‘a mail atınız.
Pembe Hayat Derneği, her dönem faaliyetleri arasına Öğrenci Buluşması’nı da ekleyerek öğrenci LGBTİ+’ların bir araya gelmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz dönem düzenlenen toplantılar pek çok üniversite topluluğunun ve bağımsız aktivistin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya katılan LGBTİ+ öğrenciler okullarında yaşadıkları akran zorbalıkları, örgütlenme güçlükleri ve diğer pek çok şeyden bahsederken birlikte nasıl çalışabileceklerinin üzerine de konuştu.
 
Ardından hak ihlali raporlaması üzerine konuşan öğrenciler, Murat Korkmaz’ın hazırlamış olduğu “2016-2017 yılında Türkiye’deki Üniversitelerde LGBT+ Öğrencilere Yönelik Gerçekleştirilen Ayrımcılıklar” isimli raporu Murat Korkmaz’ın sunumu ile hep birlikte incelediler.
 
Bu dönem düzenlenecek Öğrenci Buluşması’nın ilki 19 Ekim’de başlıyor! Farklı okullardan temsilcilerin bir araya gelip ortak hareket nasıl edilebileceğinin konuşulacağı etkinliğe katılmak için etkinlik@pembehayat.org’a mail atarak bilgi alabilirsiniz!