“Dünyayı aşk kurtaracak!”

“Stajımıza başladığımızda iki kişiydik, bazen bu sayı artıp azaldı. İkimizde hevesli fakat yeni bir alana girmenin verdiği çekingenlikle stajımıza başlamıştık. Pembiş’in epey zengin olan şimdiki adıyla Aligül Kütüphanesi’nden kitaplar, yayınlar seçerek LGBTİ+ hak savunuculuğu, trans olma hali ile ilgili bir sürü okuma yaptık. İlk çalışmalarımız bu şekilde olmuştu. Çünkü eğitim süresince gördüğümüz bilgiler arasında LGBTİ+ kavramlar olmamakla birlikte heteronormatif dil kullanımı yaygındı. Pembiş’teki ilk zamanlarımızda bu bilgileri edinerek sohbetler etmeye ve danışanları karşılamaya başlamıştık.
 
Daha sonra hem okumalar yaparak hem de cezaevlerindeki LGBTİ+ mahpuslarla mektuplaşarak, mektupları okuyarak ihtiyaçlar hakkında fikir sahibi olduk. İnsanların sorunlarını, buna bağlı ihtiyaçlarını onlarla konuşmadan iletişim kurmadan algılayabilmeniz çok zor. Canımız sosyal hizmet uzmanımızın da dediği çok bilge bir sözü var “ insanlara dokunmadan onları anlayamazsınız”. Resmen bu söz mesleki yaşamımıza ışık tuttu. Bizim ön yargılı olduğumuz konulara karşı ön yargılarımızı tek bir cümle yavaş yavaş bu şekilde yıktı.
 
Pembiş’te sosyal hizmet uzmanı olmanın esaslarından biri olan hak savunuculuğunu da gerçekleştirme fırsatımız oldu. Daha önce yapmadığımız birçok görevi yerine getirdik. Bir sürü yeni insanla tanışıp dost olduk, birlik olmayı öğrendik, bayrak sallamayı, lubuncayı, aşkı?
 
Yeri geldi taşındık, yeri geldi mektuplaştığımız insanlara kıyafet yollayabilmek için elimizdeki imkanları zorladık, mektup arkadaşı olup dertleştik, hukuki destek için rehberlik yaptık?
Kısacası biz Pembiş’e doyamadık J
 
Pembiş’in güzel kalpli çalışanlarına, üyelerine, gönüllülerine, danışanlarına, öğrencilerine, stajyerlerine sayamadıklarımıza falan? Herkese çok çok çok minnettarız. İyi bir sosyal çalışmacı olacaksak payınız çok büyük olacak.
Ve dünyayı aşk kurtaracak !”