Transfobik “ittifak”: “#BanaTERFDiyorlar”

Geçtiğimiz günlerde başlayan “#TheyCallMeTerf” hashtagi altında kendini “Trans dışlayıcı radikal feminist” olarak adlandıran kişiler, “trans kadınların kadın olmadığına dair” paylaşımlarda bulunuyor ve kendilerine neden TERF denildiğini nefret söylemlerini yineleyerek açıklıyorlar.
 
Kendini feminist olarak tanımlayan, öldürülen kadınlar için bisiklet süren İngiltereli Jean Hatchet, hashtag üzerinden trans kadınların erkek olduğunu söyleyerek şu notu paylaştı:
 
“Bana Terf diyorlar çünkü ben bisikletimi öldürülen kadınlar için sürüyorum, erkekler için değil”
 
Gelen tepkilerin ardından transfobisini ve kadın düşmanlığını yeniden göstererek “Trans aktivistler kontrolden çıktı” diyen transfobik feminist Hatchet, trans kadınların incinmesini ve tetiklenmesini yok sayarak ve verdikleri zararı görmeyerek natrans kadınlar üzerinden “Bazı kadınlar incinecek, ülke çapında birbiriyle tartışan hiçbir (natrans) kadın hiçbir trans kadına zarar vermedi.” diye ekledi.  
 

“Kızım bana terf diyor”

Hashtagi kullanarak paylaşım yapan bir diğer kişi ise Liz May isimli bir Twitter kullanıcısı. 15 yaşındaki kızının ona terf dediğini söyleyen May, nedenini “çünkü insanların cinsiyet değiştirebileceğine ve trans kadınların kadın olduğuna inanmıyorum. (Natrans) kadınların farklı ihtiyaçları var. Cinsiyet kimliğine inanmıyorum ve aşırı stereotiplerin zarar verdiğini düşünüyorum” diye açıklıyor.
 
Çoğunlukla İngiltere yerelinde yürütülen bu hashtag kampanyası ile kendini feminist olarak tanımlayan transfobik ve kadın düşmanı Twitter kullanıcıları, trans kadınların kadın olduklarını yok sayarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyor ve trans kadınları kriminalize etmeye devam ediyor.