Bi+ Forum’un ikinci gününde neler yaşandı?

İlk günkü tartışmaların ve deneyim aktarımlarının gelişerek devam ettiği forumun ikinci günü ağ oluşturma eğitimiyle başladı. Eğitimde örgütlenmeye dair ipuçları, örgütlenme modelleri, ağ oluşturma, kaynak yaratma ve sivil toplum pratiklerine dair anlatıların ve simülasyonların Bi+ örgütlenmesine ve örgütlerde Bi+ görünürlüğüne katkıları tartışıldı.
 
Ağ oluşturmaya dair paylaşılan bilgilerin ardından örgütlenme başlığına geçen forumda katılımcılar kendi örgütlerinde ve pratiklerinde yaşadıkları sorunları paylaştı. Sorunlardaki ortaklıkların göze çarptığı başlıkta; örgütlenmenin önemi ve forumun Bİ+ları ne noktada güçlendireceği ortaya kondu. Örgütlerin değişip dönüşmesi noktasında beyin fırtınası yapan katılımcılar, Bi+ görünürlüğünün arttırılması için pratik neler yapılabileceği konusunda tartıştı.
 
Örgütlenmenin ardından forumun geleceği ve birlikte neler yapılabileceğini ele alan forum; kendi geleceği ve muhtemel pratik önerileri nasıl hayata geçireceğini tartışarak yol alma eğilimini ortaya koydu.
 
Kapalı oturumların ardından “Bi+’lar Medyanın Neresinde”, “Türkiye Sinemasında Bi+ Temsilleri/Görünmezliği Sorunu” etkinlikleriyle açık oturumlara geçen forum Bi+ görünürlüğünün arttırılması kararlılığıyla sona erdi.
 

“Birlikte güçlendiğimiz bir forum oldu”

Fotoğrafla birlikte forumun bittiğini duyuran dernek, şu notu ekledi:
 
“Genç LGBTİ+ Derneği olarak düzenlediğimiz Bi+ Forum bu senelik bitti. Birçok ilden gelen Bi+ katılımcılarla klişeleri, stereotipleri, deneyimlerimizi, görünürlük sorunlarımızı konuştuğumuz, örgütlenme pratiklerimizden bahsettiğimiz ve Bi+’lar olarak birlikte güçlendiğimiz bir forum oldu.
Herkese teşekkür ederiz.
 
Biseksüel Görünürlük Günümüz kutlu olsun.”