Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi toplanıyor!

Kadıköy’de yaşayan LGBTİ+’ların taleplerini gündeme getirmeyi ve sorunlarına çözüm bulmayı amaçlayan Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, meclis çalışmalarına katılmak isteyen herkes için 12 Eylül Perşembe günü, Kadıköy Belediyesi karşı binasında açık çağrılı toplantı düzenliyor.
 

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi kimdir?

“Kadıköy’de yaşayan LGBTİ+’ların taleplerini gündeme getirmeyi ve sorunlarına çözüm bulmayı amaçlayan Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, LGBTİ+’ların kentsel yaşamın her alanına etkin olarak katılımını sağlamak için öneri ve projeler üretir. Bu öneri ve projeler doğrultusunda yerel hizmetlerin yürütülmesinde ve iyileştirilmesinde sorumluluk üstlenir ve katkıda bulunur.
 
Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet karakteristiği, cinsiyet ifadesi, cinsel çekim, romantik yönelim ve benzeri cinsel temelli tüm ayrımcılık biçimlerine karşıdır. Bununla birlikte dil, din, mezhep, ırk, sınıf, etnik ve bölgesel köken, vatandaşlık, yaş, engellilik, kültür, eğitim, düşünce ve insan onuruna aykırı herhangi başka bir ayrım ifade eden her türlü ayrımcılığı reddeder. Toplumsal çeşitliliğin barış içinde ve hak eşitliği temelinde bir arada yaşanması yönünde bir bakış açısını benimser. İnsan merkezciliği reddederek tüm canlıların yaşam haklarının korunması gerektiğini kabul eder.
 
Sokakta, okulda, işte, mecliste... Her yerde olduğumuz gibi yerel yönetimlerde de var olduğumuzu gösteriyoruz. Kent hepimizin! Öyleyse bu ortak alanımızı hep birlikte yönetebilmeliyiz. Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, LGBTİ+’ların kentsel yaşamın her alanına etkin katılımı için çalışma yürütmek isteyen her kesimden gönüllünün katılımına açıktır. Gönüllümüz olun, birlikte başaralım!”
 
Adres: Hasanpaşa Mah. Kurbağalıdere Cad. Ecevit Apt. No: 21/1 (Kadıköy Belediyesi karşısı)
 
Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi’ni takip etmek için tıklayınız.