Victoria’s Secret yöneticisi Ed Razek istifa etti

Brezilyalı trans model Valentina Sampaio, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Victoria’s Secret’in alt markası olan “Pink” için çekimde olduğunu duyurdu. Kulisten fotoğraf paylaşan Sampaio, “çeşitlilik” ve “bizi izlemeye devam edin” hashtaglerini kullandı.
 

#TransisBeautiful

8 Kasım 2018 günü Vogue’de yayımlanan bir röportajda, markanın üst düzey yöneticisi Razek’e trans ve büyük beden mankenlerinin şova dahil olup olamayacağı sorulmuştu. Soruya “Hayır, olabileceklerini sanmıyorum. Çünkü şov bir fantezidir.” diyerek cevap veren Razek, “lider” olduklarını ve büyük beden mankenleri kardeş şirketlerinde kullandıklarını, Victoria’s Secret ile birlikte dünyaya sunamayacaklarını söylemişti.
 
Gelen tepkilerin ardından Razek sosyal medya hesaplarından özür dilemişti.
 

Ed Razek istifa etti

Markanın üst düzey yöneticisi Ed Razek, 5 Ağustos tarihinde markadan istifa ettiğini açıkladı. Markanın trans model Sampaio ile çalışmaya başlamasından kısa süre sonra istifasını açıklayan Razek’in istifa nedeninin Victoria’s Secret’in trans model ile anlaşma sağlaması olduğu düşünülüyor.
 
Ayrıca Victoria’s Secret’in yaklaşık üç yıldır satışlarının düşük olması ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya olmasının nedeni; çeşitliliğin olmaması ve tek tip natrans kadınların yer alıyor olması olarak yorumlanıyor.
 
Konuyla ilgili Twitter üzerinden düşüncelerini paylaşan sosyal medya kullanıcıları, şunları söyledi:
 
“HOŞÇAKAL! Antika ve dar görüşlü görüşleriniz istenmiyor ve ihtiyaç duyulmuyor!”
 
“Ed Razek trans modelin işe alınmasıyla birlikte istifa mı etti? Hmm?”
 
“Ed Razek Victoria’s Secret’e çeşitliliğin gelmesinin ardından istifa etti.”