Renkli Güvercin LGBTİ+ tanışmaya çağırıyor!

26 Şubat’ta kurulan, LGBTİ+ hakları için Aydın Kuşadası’nda faaliyet gösteren Renkli Güvercin LGBTİ+ “LGBTİ+’ların haklarını savunmak ve insanların biraz daha rahat ve özgürce yürümesi için buradayız” diyen topluluk, Pembe Hayat’a önümüzdeki dönem faaliyetlerinden bahsetti:
 
“Önümüzdeki dönemlerde yapacağımız birçok şey var. Paneller, atölyeler ve daha birçok etkinlik? Seneye Haziran ayında Aydın Kuşadası ilk pride etkinliklerini 1 haftaya yayarak yapacak ve o 1 haftanın sonunda Onur Yürüyüşü olacak. Sonrasında yavaş yavaş dernek olmaya çalışacağız amacımız dernek olup daha büyük şeyler yapmak daha çok insanlara yardımcı olmak.”
 
Renkli Güvercin LGBTİ+’ye yasaklanan onur yürüyüşlerini sorduk:
“Valilik ne kadar yasaklarsa yasaklasın bizler hayatın her alanindayız. Bizler senede bir defa onurumuzu kutluyoruz ve bize bunu çok görmemeleri gerektiğini ve LGBTİ+ların haklarının insan hakları olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. LGBTİ+’lar olarak bizi ne kadar çok susturmaya çalışırlarsa çalışsınlar bizleri görmezden gelemezler, bizleri yok sayamazlar. O yüzden Onur Ayı yasaklanamaz.”

 
(Fotoğraf: Topluluğun Kaynaşma Pikniği'nden, 30 Haziran)

Önümüzdeki dönem pek çok etkinlikle Kuşadası’nda faaliyet gösterecek topluluğun 17 Temmuz’da düzenleyeceği tanışma etkinliği, 16.00’da Köftehor’da yapılacak.
 

“Trans hakları insan haklarıdır!”

Topluluk, 13 Mayıs’ta Antalya’da yaşayan trans kadın Gökçe Saygın’ın evine gelen bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine Kuşadası’nda bir basın açıklaması düzenlemişti. “Bizler Kuşadası’nda sokakta bıçaklanarak öldürülen Sisi’yi, kendi evinde bıçaklanarak öldürülen Dora Özer’i ve yine Kuşadası’nda kiraladığı evinde bıçaklanarak öldürülen Kadir'i, toplum baskısına dayanamayıp intihar eden Doğa'yı unutmadık. Kuşadası’ndan Hollanda’ya ölüm korkusu içinde yaşamamak için giden Defne, elleri ve ayakları bağlanarak tecavüz edilerek öldürüldü. Bizler unutmadık unutturmayacağız” diyen topluluk, “Susma haykır translar vardır” sloganı ve “Trans cinayetleri politiktir, yasa istiyoruz.” pankartı ile trans cinayetlerine karşı mücadele edeceklerini bildirmişti.
 
Renkli Güvercin LGBTİ+’nın Facebook sayfasına ulaşmak için tıklayınız.