Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Bu insanlık meselesidir”

Eda Yılmaz
Dilek Akşen’nin yazdığı haberde, Belediye Başkanı Gökhan “Pride2019” etiketli açıklamaya gelen tepkiler üzerine şunları söyledi:
“Bu konuda neden tepki gösteriliyor anlamadım. Bu ne ahlak ne de aile meselesidir, bu hak meselesidir. Bu o insanların tercihi değil. O insanların biyolojik durumu ile alakalı. Bunun tartışılması bile yanlıştır. Bu konudaki hiçbir eleştiriyi kabul etmiyorum.  İnsan gözü ile baktığınız zaman doğru yöne baktığımızı anlarsınız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'nın da beyanları var. Şimdi onları tespit ediyorum. Bu insanlık meselesidir”

Belediye Başkanı Gökhan, “Aşkım da değişebilir gerçeklerim de... (Turgut Uyar) Bugün, yarın ve her zaman sevgi kazanacak!  #Pride2019” yazan paylaşıma gelen tepkileri anlamsız bulduğunu da ekledi.
 

#Pride2019’a belediyelerden gelen destek mesajları

Bu yıl 27.si düzenlenen İstanbul Onur Haftası için belediyelerin sosyal medya hesaplarından #pride2019, #İstanbulPride2019 ve #loveislove etiketleriyle destek mesajları verilmişti.

Kartal Belediyesi, “Dünya bütün renkler ile güzel. Dünyayı sevgi kurtaracak; bir insanı sevmekle başlayacak her şey... #Pride2019” diyerek destek verirken Maltepe Belediyesi, “Her koşulda,/ Herkese karşı,/ Herkes için,/Ve daima/ Sevgi kazanacak! #İstanbulPride2019” demişti. Hopa ve Fındıklı Belediyeleri “Nefret Değil Sevgi Kazanacak! #Pride #Pride2019” demişti. Didim, Germencik, Odunpazarı Belediyeleri ise “Sevgi kazanacak... #Pride2019” diyerek Onur Haftasına desteklerini bildirmişti.

Belediyelerin rengarenk paylaşımları ise şöyle: