Afyon’da yaşayan trans kadın Defne öldürüldü

Afyon’da yaşayan trans kadın Defne, 16 Haziran’da akşamüstü saatlerinde boğazı ve vücudunun belirli yerlerinden bıçak darbesi almış şekilde arkadaşları tarafından evinde ölü bulundu. Olayla ilgili sosyal medyada kamuoyunu bilgilendiren yakın arkadaşı trans aktivist Bihter Karal, 17.05 saatlerinde binaya giriş yapan yabancı uyruklu bir erkeğin evden trans kadının telefon ve bilgisayarlarını çalıp kaçtığını güvenlik kameralarından tespit edildiğini bildirirken, Defne’ye ulaşamayan arkadaşlarının ise bir süre sonra eve gidip trans kadının cansız bedenine ulaştığını da ekliyor.
 
Trans kadının cansız bedeni banyoda bulunurken, katilin Defne’nin cansız bedenini banyoya kilitleyip kaçtığı tespit edildi. Kolluk kuvvetlerini çağıran trans kadının arkadaşları, olay yeri ekibinin olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından trans kadının cansız bedeninin adli tıp kurumuna kaldırıldığını belirtti. Olayı öğrenen Defne’nin ailesi, Defne’yi teslim alarak dün memleketinde defnetti.
 
Trans aktivistin sosyal medya hesapları üzerinden verdiği bilgiye göre katil zanlısı gece 02.00 saatlerinde eşine olayı itiraf etmesinin ardından yakalanarak tutuklandı.
 
Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği olarak yakınlarına ve LGBTİ+ hareketine baş sağlığı diler, davanın takipçisi olacağımızı bildiririz.

 
Antalya’da da benzer bir cinayet!

Antalya’da yaşayan bir trans kadın 13 Mayıs tarihinde evine gelen bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Binada duyulan bağırış seslerinin ardından polise haber veren apartman sakinleri, polisin gelmesiyle birlikte evde trans kadının cansız bedenine ulaşmış; trans kadın, eve gelen katil zanlısı tarafından yedi kez bıçaklanarak öldürülmüştü.