Genç Translara Prens Harry’den Destek Geldi

Prens Harry, The Telegraph'ın haberine göre, trans ve cinsiyet çeşitliliği olan çocukları destekleyen kar amacı gütmeyen Mermaids ile bir araya geldi. 1995 yılında bir destek grubu olarak kurulan Mermaids, profesyoneller ve genel halk arasında toplumsal cinsiyet konusundaki farkındalığı arttırmak ve gençlerde toplumsal cinsiyet çeşitliliğinin tanınması için kampanyalar düzenliyor. Aynı zamanda profesyonel hizmetlerdeki gelişmeler için lobi faaliyetleri yürütüyor.
 

"Kraliyet desteği, translar hakkında olumsuz tartışmalara yol açan basına karşı çok önemli"

 
Mermaids CEO’su Susie Green’in Telgraf’a verdiği demeçte, trans çocukların ve gençlerin kabul görmüş ve desteklenmiş hissetmelerine yardımcı olmak için bu haberlerin oldukça faydalı olduğunu söyledi. Son zamanlarda gençleri çalışmalarının ana odağı haline getiren ve yakın tarihte bir yuvarlak masa toplantısında Harry ile konuşan Green şunları söyledi:
“Kraliyet desteği, translar hakkında olumsuz tartışmalara yol açan basına karşı oldukça önemlidir. Prens Harry'nin transları desteklemesi ve transların varlığını kabul etmesi, gençler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Prens Harry, karşılaştığımız sorunları net olarak anladığını gösteren profili olan biri.”
 
Mermaids'e göre; İngiltere'de transların neredeyse yarısı depresyon veya kaygı sorunları yaşarken, her beş trans öğrencinin dördü kendine zarar veriyor. Stonewall'a göre ise trans çocukların neredeyse yarısı intihar ediyor.