Japonya Meclisi’de İlk Trans Meclis Üyesi Hokkaido Bölgesinde Seçildi

Japonya Anayasal Demokrat Partisi'ne aday olan Ayako Fuchigami, ilk görevine Japonya'nın en kuzey eyaleti olan Hokkaido'daki Sapporo bölgesinin Higashi Koğuşu’nda başladı. Japonya'nın LGBTİ+ temsilciler birliği, Japonya meclisinde yer alan ilk transın Fuchigami olduğunu söyledi.

Saga böglesinde dünyaya gelen Fuchigami lisans eğitimini Hokkaido Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra 2000 yılında Tarım Bakanlığı’nda çalışmaya başlayarak, soğuk yerlerde yetiştirilebilecek pirinç çeşitleri üzerine araştırma yürüttü.
 

Eşcinsel çiftlerin yasal olarak tanınması için kampanya düzenlendi


8 Nisanda seçim sonucunun ertesi sabahı, Fuchigami trans bir kamu temsilcisi olarak bağlılığını dile getirerek “LGBTi+’ların aktif olabileceği bir toplum yaratmak için çok çalışarak beni destekleyenlerin göstermiş oldukları iyiliğin karşılığını vermek istiyorum” dedi.

Eski bir meslektaşının intiharından sonra politikayla uğraşma kararlı alan Fuchigami, toplumun LGBTİ+ topluluğuna yönelik tutumunu değiştirmeyi hedefliyor. Bu seçim sırasında eşcinsel çiftlerin yasal olarak tanınması için kampanya düzenledi. Ayrıca, LGBTi+’ların eğitime daha fazla dahil olmasını sağlayacak bir düzenleme çağrısında bulundu.