Öğrenciler, “tüm tuvaletler cinsiyetsiz olmalı mıdır?” sorusunu tartışacak

Haber Çeviri: Seda Nur Eseroğlu
 
Kraliyet Enstitüsü, okullar için ücretsiz bir müzakere seti hazırladı. Bu sette, cinsiyetsiz tuvaletler ile ilgili “okullardaki tüm tuvaletler cinsiyetsiz olmalı mıdır?” sorusu da yer almakta. Set, trans bir öğrenci ve endişeli babası rollerinin de oynandığı toplamda 8 farklı karakterde rol çalışması da sunmakta.
Ocak ayında yapılacak olan dağıtımının ardından yüzlerce okulun bilgisayarlarına bilimsel ve sosyolojik terimlerle cinsiyet üzerine tartışma ve konuşmaları içeren bu seti indirecekleri düşünülüyor. Müzakere setiyle ilgili Kraliyet Enstitüsü yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:
“Bu set, cinsiyetsiz tuvaletler hakkında öğrenciler arasında bir müzakere düzenlemede ve öğrencilerin biyolojik cinsiyet ile toplumsal cinsiyet kimliği arasındaki farklılıkları anlamalarına yardımcı olabilmek için ihtiyacınız olan her şeyi size sunmaktadır.”
 

 

LGBT+ kapsayıcı dersler tüm okullarda zorunlu olacak

 
21 oya karşılık 538 oyla, Parlamento üyelerinin büyük çoğunluğu, ilişkiler ve cinsellik hakkındaki kapsayıcı yeni derslerin 27 Mart’ta yürürlüğe girmesi lehine oy kullandı. 2020 Eylül ayından başlayarak, ilkokul çağındaki çocuklar, LGBTİ+ ebeveynler dahil olmak üzere farklı aile çeşitlerini öğrenecekler. Ortaöğretimde ise, öğrencilere stereotipleştirmenin nelere sebep olacağı anlatılarak derslerde daha kapsamlı olarak LGBT+ konuları işlenecek.

Ancak, ebeveynlerin itirazları sonucu Birmingham ve Manchester’daki bazı okullar çocukları bu konularda eğiten kapsayıcı derslerin bir kısmına başlamama kararı aldı. Parlamentodaki itiraz ve müzakerelerin ardından Parkfield Topluluk Okulu da (Parkfield Community School), Kimse Dışlanmamalı (No Outsiders) programını 13 Mart’tan itibaren süresiz olarak askıya aldığını duyurdu.
 
Ebeveynlerinin dersleri veto etmelerine izin verilmemesi gerektiğini belirten İngiltere Eğitim Bakanı Damian Hinds, yazılı bir açıklamasında çocukların “hem kendileri hem de diğerlerine karşı sevgi ve saygı duymanın değerini ve önemini anlayarak büyümeleri gerekiyor." dedi.
 
Source: https://www.pinknews.co.uk/2019/04/12/school-lgbt-lessons-unisex-toilets-royal-institution/