Dallas’ta bir trans kadın saldırıya uğradı

Dallas’ta yaşayan trans kadın Muhlaysia Booker, geçtiğimiz günlerde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Yaşanan trafik kazasının ardından olay yerinde bulunan trans kadının maruz kaldığı linç girişimi sırasında çekilen videonun sosyal medyada tepki yaratmasının ardından soruşturma başlatıldı.
 
WFAA’ya (Dallas yerel haber bülteni) göre, saldırganların trans kadını darp ettiği sırada LGBTİ+ varoluşuna yönelik nefret söyleminde bulunduğu belirtildi. Trans kadın, saldırının ardından yüzünde oluşan kırıklar ve sağ kolundaki yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
 
Dallas polisi, olayı potansiyel bir nefret suçu kapsamında soruşturmaya başladı. Soruşturma, “çete şiddeti” kapsamında yürütülecek.
 

“Bu tür olaylara göz yummayacağız!”

Konuyla ilgili açıklama yapan Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings, amirleri ile iletişim halinde olduklarını, Dallas Polis Şubesi’nin olayı tamamen soruşturduğunu ve trans kadına karşı uygulanan çete şiddetine karşı oldukça kızgın olduklarını belirtti.
 
Yaşanan olayın Dallas’taki LGBTİ+ varoluşuna karşı toplum tarafından hissedilenleri yansıtmadığını bildiren Rawlings, bu gibi şiddet olaylarına göz yummayacaklarını ekledi.
 
Şiddetin mağduru trans kadın, sosyal medya hesaplarından açıklama yayımlayarak kendisiyle dayanışan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
 

Dallas’ta yaşanan ilk nefret suçu değil

Geçtiğimiz Mart ayında Dallas’ta yaşayan bir kişi, Grindr uygulaması üzerinden kullanıcılarına nefret söyleminde bulundu.  Fail, “insan kaçırma ve komplo kurmak” suçundan yargılanıyor.