KADAV Açık Kapı Buluşmaları ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyor

Açık Kapı Buluşmalarıyla KADAV, hem hapishane sürecindeki deneyimlerin paylaşıldığı hem de tahliye olduktan sonraki süreçte ne tür desteklere ihtiyaç olduğunu birlikte tartışmak ve çözüm önerileri üzerine birlikte düşünebilmek için bir dayanışma grubu kurmayı hedefliyor.

2018 yılında Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin desteği ile ‘’Tahliye sonrası istihdamda cinsiyet eşitsizliğinin hapishaneye geri dönüşe etkisi’’ başlıklı bir ön çalışma gerçekleştiren KADAV, kadın ve LGBTİ+’ların ekonomik güçlenmesiyle hapishaneye geri dönüşlerini önlemeye çalışıyor. Hapishane sürecinde cinsiyet kimliğine dair şiddete uğrayan kadın ve LGBTİ+’ların tahliye sonrasında da ayrımcılıklara maruz kalması istihdama katılımları güçlendiriyor. Bu sorunlara çözüm getirmek için harekete geçen KADAV, yakında bilgilendirme ve deneyim paylaşımı için sitelerini açacaklarını da duyurdu.
 
Etkinlik sayfasına gitmek için tıklayınız.
‘’Tahliye sonrası istihdamda cinsiyet eşitsizliğinin hapishaneye geri dönüşe etkisi’’ çalışmanın PDF’ine ulaşmak için tıklayınız.