Sevgiler, Scott Boysan’ın Evi’nde

5 Eylül 2015'te kaybettiğimiz LGBTİ+ aktivisti Boysan Yakar'ın atölyelere, film gösterimlerine, sergilere ve pek çok etkinliklere kapılarını açtığı evi etkinliklerine devam ediyor. 8. Pembe Hayat KuirFest’in İstanbul ayağının ardından her ay bir filmi programına ekleyen Boysan’ın Evi, bu ay da festivalin sekizinci senesinin açılış filmini ağırlayacak.
 

Sevgiler, Scott Boysan’ın Evi’nde

Nısan ayı etkinlikleri 6 Nisan’da “Gönüllülük Nedir? Ne Değildir?” söyleşisiyle başlayıp, Nisan 27’e kadar devam edecek. KuirFest film serisinden “Sevgiler, Scott/ Love, Scott”un 13 Nisan, Cumartesi günü saat 17:00’da gösterimi düzenlenecek.
 
Genç müzisyen Scott Jones'a yapılan nefret saldırısını konu alan Kanada yapımı belgesel tadındaki film, 2018 yılında ilk kez vizyona girdi. Filmin yönetmeni Laura Marie Wayne, aynı zamanda arkadaşı olan müzisyen Scott Jones'un saldırının ardından tekerlekli sandalyede hayatına devam etmesini ve müzikle yaşama tutunma mücadelesini gözler önüne seriyor. Filmde Scott'un hikayesine Sigur Ros'un şarkıları eşlik ediyor. 8. KuirFest kapsamında İstanbul'da birkaç aydır film gösterimlerine ev sahipliği yapan Boysan'ın Evi'nde "Love, Scott" , 13 Nisan cumartesi günü sinemaseverler ile yeniden buluşacak.
 
Boysan’ın Evi’de gerçekleştirilen etkinlikler ücretsiz olup herkese açıktır.
 
Boysan’ın Evi Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.