Twitter kullanıcılarından Trump’ın orduda trans yasağına tepki yağdı

Eda Yılmaz
Twitter’da yeni başlayan profil resmini trans bayrağının renkleri üzerinde ‘&’ işaretiyle değiştirme trendi, 8 Nisan Pazartesi günü GLAAD (LGBT kişilerin kurduğu bir Amerikan sivil toplum medya izleme kuruluşu) tarafından başlatıldı. Söz konusu paylaşım şu çağrıda bulunuyordu:
 
 ‘’Trump'ın trans askeri üyelerine olan yasağı 12 Nisan 2019'da yürürlüğe girecek. Trump göreve başladığı andan itibaren trans insanları hedef alıyor. Her yerdeki trans insanlara destek göstermek için profil resmimizi değiştiriyoruz ve sizi de bunu yapmanız için teşvik ediyoruz.’’
 

Trump's ban on transgender service members will go into effect on April 12, 2019. Trump has been targeting trans people from the moment he took office. We’re changing our profile picture to show support for trans people everywhere, and we encourage you to do the same. pic.twitter.com/49oWR5U4Kz

? GLAAD (@glaad) 8 Nisan 2019

 
LGBTİ+ organizasyonu mesajı paylaşınca, dünyanın dört bir yanındaki Twitter kullanıcıları, yasağın uygulanacağı 12 Nisan öncesi transları desteklemek için profil resimlerini değiştirdi. GLAAD Başkanı ve CEO'su Sarah Kate Ellis de insanları profil resmini değiştirmeye çağırdı:
 
“Trump’ın trans servis üyelerine olan yasağı bu cuma yürürlüğe girecek. Ve (&) işareti, birlikte seslerimizin gücünü gösterecektir. Profil resmimi, tüm trans bireylerin yanında olacak şekilde değiştiriyorum. Lütfen bana katılın."
 

Twitter profil resimlerini trans destek işareti olan ‘&’ ile kimler değiştirdi?

Profil resimlerini değiştirenler arasında komedi oyuncusu Ben Stiller de yer alıyor.
 

With the trans community. https://t.co/2LGvPqxHww

? Ben Stiller (@RedHourBen) 9 Nisan 2019

 
TEAMID'in CEO'su Kelly Bush Novak da profil fotoğrafını değiştirerek, “Trans topluluğuyla birlikte” adında bir mesajı tekrar paylaştı.
 

I am standing up for the trans community. Join me. https://t.co/V5jUzLG7a3

? Kelly Bush Novak (@kellybushnovak) 9 Nisan 2019

 
Başka bir çevrimiçi destekçi şöyle yazdı: “#TransAlly Otantik benliğinizin olması cesaret ister. Hizmetiniz ve cesaretiniz için tüm trans birliklerimiz ve gazilerimize teşekkür ederiz. Bütün Amerikalılar size şükran borçludur. ”