Trans Erkek Geçiş Sohbetleri başlıyor!

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneğinde Kasım 2016 tarihinden bu yana ‘’Geçiş Sohbetleri” programları düzenlenmektedir. Bu programlar ile kişilerin geçiş süreçlerinin manevi ve fiziksel anlamda sağlıklı olması ve geçiş sürecine yeni başlayan veya bu süreci tamamlamış kişilerin tecrübelerini birbirleriyle paylaşabilmesi amaçlamaktadır. “Programa katılım sağlayan kişiler bu süreçte yaşadıkları deneyimleri, nasıl bir yol izlediklerini, kimlerden destek aldıklarını ve önlerine çıkan engelleri diğer katılımcılarla paylaşmaktadır. Kişilerin bu süreçte tecrübe ettikleri ailesel, çevresel, ekonomik, toplumsal ve diğer çeşitli problemleri birbirleriyle paylaşması kişilerin konuya ilişkin daha detaylı bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamaktadır.
 
Hastane sürecinden hukuksal sürece, istihdam ve sağlığa erişimden ayrımcılık ve zorbalığa kadar çeşitli konuların tartışıldığı bu oturumlarda geçiş sürecini tamamlamış kişilerin verdikleri mücadeleler bu sürece yeni başlayanlar için yol gösterici olmaktadır. Ayrıca yapılan çeşitli aktiviteler, bireylerin kendilerini daha iyi tanımalarına ve ne istediklerini daha iyi bilmelerine yardımcı olmaktadır.
 
Tıbbi Sürecin konuşulacağı bu oturumda ‘Geçiş sürecine dair neler biliyoruz, bu süreci nasıl tanımlıyoruz, bu süreç içerisinde sosyal yaşamımızda nelerle karşılaşıyoruz’ üzerine konuşabileceğimiz Trans Erkek Geçiş Sohbetleri’ne geçiş sürecinde olanlar, uyumlama sürecinde olmayanlar ve süreci tamamlamış olanlar katılabilirler.
 
İlki 14 Nisan Pazar günü saat 13:00’da gerçekleşecek olan bu buluşma, trans erkek beyanı olan herkese açık olup katılım için etkinlik@pembehayat.org ‘ a mail atılmalıdır.