Beyonce: ‘’LGBTQ hakları, insan haklarıdır.’’

Eda Yılmaz
GLAAD Medya Ödülleri, 1990 yılında Gay & Lesbian Alliance Against Defamation tarafından LGBTQ’ları ve onların hayatlarını etkileyen durumları göz ardı etmeyen, onları doğru ve adil olarak temsil eden medya kuruluşları, programları ve insanları onurlandırmak amaçlı başlatılmış bir organizasyondur.
 
Davidson/Valentini, Excellence in Media, Golden Gate, Stephen F. Kolzak , Vito Russo gibi çeşitli alt başlıklarda farklı ödüller veren GLAAD Medya Ödülleri’nden biri de Vanguard Ödülüdür. . LGBTQ’ların eşit hakları elde etmesi yolunda büyük çaba harcamış eğlence sektörünün önemli yüzlerine takdim edilen Vanguard ödülünü, 28 Mart günü Los Angeles’ta gerçekleşen törenle Beyonce ve Jay-Z kazandı.
 

Beyonce ve Jay-Z’den LGBTİ+ hakları için cesaret veren konuşma

Ödülünü HIV+ ile yaşayan eşcinsel amcasına adayan Beyonce şu sözlerle, amcasının hayatındaki önemini vurguladı:
 
 “Bu ödülü Johnny amcama adamak istiyorum. Kendisi tanıdığım en muhteşem kişi. Hem benim hem de kız kardeşimin büyürken hep yanımızdaydı. Ülkenin en kapalı ve kapsayıcılıktan uzak olduğu dönemde bile olduğu kişi gibi yaşamayı başardı. HIV ile olan mücadelesini görmek benim için en acı verici deneyimlerden biri oldu.”
 
“Diliyorum ki onun mücadelesi bugün gençlerin hayatlarını daha özgür yaşamaları için bir yol olmuştur. LGBT hakları, insan haklarıdır. Umuyorum ön yargıları kırmaya devam edeceğiz.’’
 
2017’de yayınladığı “Smile” adlı şarkıyla annesi Gloria Carter’ın lezbiyen olduğunu açıklayan Jay-Z ise ona selam gönderdi:
“Hayatta her zaman inişler, çıkışlar var. Öğrenilecek çok şey var. Bu gece çok özel bir gece ve burada annemi anmak istiyorum. Konu sevgi ve insanları oldukları gibi kabul etmek olduğu zaman her zaman onun izinden gittim ? ve kendisine teşekkür borçluyum.”
 
Beyonce’dan Jay-Z’ye: “Birlikteliğimizin en güzel anıları arasında sanırım şu yer alıyor, her konserimizde kalabalığa bakıyoruz en gangster ve sert görünenler, birbirinden güzel kraliçeler ile yan yana. Herkes birbirini olduğu gibi kabul ediyor.”
 

Beyonce: ‘’Kimi sevdiğini seçmek, insan haklarıdır.’’

Beyoncé aynı zamanda "Formation" adlı şarkısına atıfta bulunarak şunları ekledi:
 
"Kimi sevdiğini seçmek, insan haklarıdır. Kendini nasıl tanımladığın ve gördüğün de öyle!’’
 
 “İnsana olan sevgiyi teşvik etmek için buradayız ve değişim size en yakın insanları desteklemekle başlıyor. Etrafınızdaki insanlara onları sevdiğinizi, güzel olduklarını hatırlatın. Etrafınızdakileri koruyun. Ebeveynler, siz de çocuklarınızı oldukları gibi kabul edin ve içten bir sevgi ile büyütün.”