Pembe Hayat YouTube Gönüllülerini Arıyor

Ekim 2018 tarihinde yenilenen ve farklı formatlarda içerik üreten Pembe Hayat Youtube Kanalı bu ay 5.000’in üzerinde aboneye ulaştı ve büyümeye devam ediyor. Yaklaşık bir aydır gönüllü katkılarına açık olan kanala Youtube platformu üzerinde Türkçe, İngilizce ve Almanca altyazıların gönüllü destekleri ile eklenmeye başladığını açıklayan Pembe Hayat Video İçerik Editörü Nalan’a hangi alanlarda gönüllü desteğine ihtiyaç duyulduğunu sorduk.
 

Daha fazla çeviri katkısına ihtiyacımız var!

Videoların izlenme sürelerinin ve kitlenin zaman geçtikçe arttığını ve artmaya devam ettiğini belirten Nalan şunları söyledi:
“Youtube’dan çok güzel ve eğlenceli bir kitleye ulaşıyoruz ve git gide bu kitle kalabalıklaşıyor. Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden bizi izleyen abonelerimiz var. Onların da önerisi ile içeriklerimizi başka dillere çevirerek kitlemizi genişletmeye başladık. Şuan gönüllü olarak videolarımıza katkı sağlayan dostlarımız sayesinde bazı videolarımızda Türkçe, İngilizce ve Almanca altyazılar var fakat daha fazla çeviri katkısına ihtiyacımız oluyor.”
 

Yabancı dil bilmeniz gerekmiyor!

“Altyazılara katkı sağlamak için yabancı dil bilmeniz de şart değil, Türkçe altyazı ekleyerek de hem duyma engelliler için erişilebilir olmamızı sağlayabilir hem de çeviri yapacak gönüllülerimizin işlerini hızlandırabilirsiniz.”
 

Başka nasıl katkı sağlayabilirsiniz?

“Ayrıca Youtube kanalımız için içerik üretmek ya da içeriklerimizi geliştirmek isterseniz fikirlerinizi çok önemsediğimizi bilmenizi isteriz. Pembe Hayat trans özelinde LGBTİ+ hak savunuculuğu yapan bir dernek ve siz de Youtube çalışmalarımıza trans kapsayıcı fikirlerinizle “Ben de bunu yapmak istiyorum!” ya da “Falanca içeriği eksik buluyorum, geliştirmek istiyorum.” diyerek katkı sağlayabilirsiniz.”
 

Bize nasıl ulaşabilirsiniz?

“Bize tabi ki her videoda Çayan’ın ve Derin’in hatırlattığı gibi, medya@pembehayat.org e-posta adresinden ya da 0312 433 85 17 ve 0532 462 17 05 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.”
“Bu arada bize ulaşmadan katkı sağlamak isterseniz de, Youtube oynatıcının sağ alt kısmındaki çark menüsünden “Altyazılar” sekmesinde bulunan “Altyazı ekle” butonuna tıklayarak da desteğinizi sessiz sedasız gösterebilirsiniz.”