Muamma LGBTİ+ Derneği: Açıldık lubunya!

Haber: Hakan Aksu
Mersin’de yaklaşık bir yıl İnisiyatif olarak faaliyet yürüten Muamma LGBTİ+ 1 Kasım 2018’de dernekleşti. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle ofis kiralayan dernek açılışı bugün (17 Mart) gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirdi. Muamma LGBTİ+ Derneği adına açılış konuşmasında dernekleşme sürecini aktaran Hakan Aksu, LGBTİ+ bireylere karşı toplumdaki ayrımcılıktan kaynaklı insanların yer vermekte çekinceli davrandıklarını belirtti. Aksu ‘’İnisiyatif olarak yaptığımız birçok çalışmayı sürdüreceğiz. Derneğin bize kattığı pek çok artısı var, kendimize ait bir yerimiz var. Herkesin buranın kendisine ait olduğunu hissetmesi çok önemli,  herkesin sözünün söyleyebileceği, çalışma yürütebileceği bir yer’’ dedi. Ardından derneğin 2019 yılında yapacağı çalışmaları anlatan Zarife Akbulut ’’Biz sadece buranın kolaylaştırıcı ekibiyiz, ancak burada bulunan ve bugün burada olmayan her LGBTİ+ buranın gerçek sahibi ve bu dernek içerisinde herkesin sözü eşit’’ diye vurguladı.
 
Açılışa gelen katılımcılarla birlikte Mersin’de LGBTİ+ bireylere yönelik ayrımcılığa karşı mücadele yöntemleri üzerine tartışıldı.  Tartışma başlıkları arasında; translara ve seks işçilerine yönelik baskı ve ayrımcılık, hak ihlalleri, avukat ve psikolog desteği,  gençlik,  sanat ve spor alanında yürütülen faaliyetler olarak öne çıktı.
 
Açılışa yoğun bir katılım sağlanırken Mersin’de çalışma yürüten İHD Kadın Komisyonu, Kadın Savunma Ağı, Devrimci Parti’li Kadınlar ve Pir Sultan Abdal Derneği de destek verdi. Etkinlik yeni döneme dair dayanışma ve iletişim üzerine yapılan sohbet ile sonlandırıldı.


Muamma LGBTİ+ Derneği’ni takip etmek için buraya tıklayınız.