Antalya’da 8 Mart akşamı bir kadın mekana alınmadı

Feminist gece yürüyüşünün ardından Antalya’nın Kaleiçi semtinde bulunan UpShot isimli mekana giden bir grup, arkadaşının içeri alınmamasıyla birlikte dışarı çıktı. Mekan görevlilerine nedeni sorulduğunda ise “Size açıklama yapmak zorunda değiliz” ifadesiyle karşılaşan grup, ardından türlü hakaret ve tehdide maruz kaldı.
 
Açıklama talep eden gruba türlü hakaret eden mekan görevlileri, fiziksel şiddet girişiminde bulundu ve grubu zorla mekandan uzaklaştırdı.
 

“Arkadaşımız yeterince “feminen” bulunmadı.”

Olayla ilgili açıklama yapan UpShot mekan görevlileri şiddeti mağduru, “Bütün olanların ardından anladık ki bir kadın arkadaşımız yeterince “feminen” bulunmadığı gerekçesiyle mekana alınmamıştı. Daha önceden de transeksüel, eşcinsel ve düzcinsel çoğu arkadaşın aynı durumları yaşadığını öğrendik.” dedi.
 

“Artık ses çıkarmamız gerekiyor.”

Antalya Kaleiçi gibi eğlence mekanlarının çok olduğu bir yerde  buna benzer pek çok nefret olayının yaşandığını belirten kişi, ses çıkarmak gerektiğini söyleyerek ekliyor:
 
“Kimliğinden bağımsız olarak hepimizin her gün, her yerde farklı şekillerde maruz kaldığı tacizler ve şiddet karşısında artık susmak istemiyoruz. Kadın, erkek, LGBTİ+ ve yaşam hakkı olan bütün canlılar için güvenli alanlar kazanana kadar susmayacağız.”