Eskişehir’de translara kolluk kuvvetleri ve korumalardan darp

Bugün gece 00.30 saatlerinde eğlenmek için “222 Park” isimli mekana giden iki trans kadın ve bir trans erkek, trans oldukları gerekçesi ile mekana alınmadı. İçeride eğlencenin devam etmesi ve mekanın 02.00’dan sonra kapanmasına rağmen “Kapatıyoruz” diyerek almak istemeyen mekan görevlileri, ardından Pembe Hayat Yönetim Kurulu üyesi trans kadını kenara çekerek sadece onun alınabileceğini belirtti. Trans kadının bunun bir ayrımcılık olduğunu, hepsini alması gerektiğini belirttiğinde, “İstediğimizi alırız” ifadesiyle karşılaştı.
 
Yaşanan tartışma sonrası olay yerine gelen kolluk kuvvetleri, olayın mağduru olan transları dinlemeyerek olayı mekan görevlilerinden dinledikten sonra “İstediklerini alırlar” diyerek translarla aşağılamaya ve küçük düşürücü sözler söylemeye başladı.
 

Ters kelepçe ile gözaltı ve darp

Tartışmaya devam eden translar “222 Park” isimli mekanın görevlileri tarafından kolluk kuvvetlerinin gözü önünde darp edilmeye başlandı. Uzun bir süre darp edildikten sonra olaya müdahale etmeyen polis memurları, transları ters kelepçe ile kelepçeleyerek zorla polis aracına bindirdi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürdü. Orada tedavisi başlayan translara muayene sırasında da sözlü şiddet uygulayan kolluk kuvvetleri, durmalarını söyleyen trans kadınları muayene sırasında da darp etti.
 
Hastanedeki tedavinin ardından karakola götürülen translar ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı. Pembe Hayat Derneği ise hukuk departmanı eşliğinde konuyla ilgili hukuki süreç başlattı.