KuirFest Gizem Aksu ile Performatif Atölye’ye çağırıyor!

KuirFest, geçtiğimiz günlerde heyecan verici gösterim ve etkinliklerden oluşan programının en sevilen bölümlerinden Gökkuşağının Altında seçkisini açıklamıştı: Her yıl dünya festivallerinde dikkat çeken uzun metraj kurmaca filmleri izleyicilerle buluşturan Gökkuşağının Altında bölümünde bu yıl Elektrik Beden (Corpo Electrico, 2017), Madi Nullius (Terror Nullius, 2018), Malila: Veda Çiçeği (Malila: A Farewell Flower, 2017), Minyatür (Retablo, 2017) ve Rafiki (2018) gösterilecek.
 
Programdan ipuçları paylaşmaya devam eden Pembe Hayat KuirFest, bu yılki programında Gizem Aksu ile Performatif Atölye’nin yer aldığını duyurdu. Atölyeye katılım 15 kişilik kontejanla sınırlı olup, başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.
 
“Sanatçı Gizem Aksu’nun bedenin organ’ik bilgeliğini araştıran ve birçok festivalde gösterilen solo performansı YU’da ve IV. Mardin Bienali için ürettiği bedenin yokluğu üzerine odaklanan Barınak, Barikat, Tabiat enstalasyonunda kullandığı obje; bedenin çokluğu ve bolluğunu kutlamak için ilk kez kuir bir bağlama ve birçok performansçıya açılıyor. Katılımcıların performatif araştırmacı olacağı bu atölyede; bedenin, hareketin ve algının kuir inşasına yönelik performatif önermeler denenecektir.
Tarih: 26 Ocak
Saat: 13.30-16.00
Son başvuru tarihi: 22 Ocak 2019'dur. Atölye içeriği, başvuruculara mail yoluyla iletilecektir.”