Antalya’da Bekçi Şiddeti

Saldırıya uğrayan trans kadının arkadaşları tarafından sosyal medyadan aktarılan bilgiye göre; 9 Ocak akşamı telefonda görüntülü olarak arkadaşlarıyla konuşan ve evine doğru yürüyen trans kadın bekçiler tarafından durduruldu. “Burada çalışıyorsun” gerekçesi ile kendisine ceza yazılmak istenen trans kadın bekçilere evine gittiğini açıklamaya çalıştığı sırada bekçiler tarafından darp edilmeye başladı. Bekçiler tarafından saldırıya uğradıktan sonra karakola götürülen trans kadın başına aldığı darbelerden dolayı bayıldığı için hastaneye kaldırıldı.

 
Kapıların önünde bekliyorlar

Görüntü konuşma esnasında olaya tanıklık eden arkadaşları, saldırı anını kayıt altına aldılar. Olaya görüntülü görüşme esnasında tanık olan bir arkadaşının Pembe Hayat’a verdiği bilgilere göre bekçiler trans kadınların evlerinin önünde nöbet tutuyorlar ve translara sokağa çıktıklarında ya da evlerine dönerken ceza yazıyorlar.
 

Darp raporu alındı

Olaydan sonra bekçi ve polisler tarafından karakola götürülen trans kadın, başına aldığı darbelerden dolayı baygınlık geçirdiği için hastaneye kaldırıldı. Arkadaşlarının desteği ile hastaneden taburcu edilen trans kadının darp raporu aldığı ve hukuki olarak hak arayacağı bildirildi.