“Boysan’ın Evi” Ocak Ayı Etkinliklerini Duyurdu

5 Eylül 2015'te kaybettiğimiz LGBTİ+ hak savunucusu Boysan Yakar'ın, atölyelere, film gösterimlerine, sergilere ve pek çok etkinliklere kapılarını açtığı evi, Ocak ayı içerisinde yine pek çok etkinliği ağırlayacak.

Ayın ilk etkinliği ‘Kanserle Dans Derneği’ doktorlarının katılımıyla gerçekleşecek ve “Nasılsın? İyi misin?” başlıklı söyleşi de sağlıklı yaşam ipuçları ve kanser taramaları hakkında konuşulacak.

12 Ocak Cumartesi günü ise ‘Roman Hakları Derneği’nden Hacer Foggo’nun katılımıyla “Evim Sulukule’deydi” belgeselinin gösterimi yapılacak. Belgesel dünyanın en eski Roman yerleşimi Sulukule’de 2005 yılında başlayan kentsel dönüşüm ve soylulaştırma projelerinin toplumsal sonuçlarının bir örneği olarak Sulukule’yi mercek altına alan film sonrası söyleşi yapılacak.
Gelecek haftalarda ise ‘Homofobi Sözlüğü’ çevirmenlerinden Okan Ürün ile söyleşi ve “Sembolik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri” konuşulacak.

 
Kadın Cinsel Sağlığı

26 Ocak Cumartesi günü, ayın son etkinliğinde ise heteroseksüel, bi+seksüel, lezbiyen ve transseksüel cinsel sağlığı üzerine Dr. Seven Kaptan ile bir söyleşi gerçekleşecek.